"Институциите, които са ангажирани с избора на главен прокурор, трябва

...
"Институциите, които са ангажирани с избора на главен прокурор, трябва
Коментари Харесай

Румен Радев: Ангажираните с избора на главен прокурор да не забравят отговорността си!

"Институциите, които са ангажирани с избора на основен прокурор, би трябвало да осъзнават и да не не помнят високата социална отговорност ".

Това сподели президентът Румен Радев в Благоевград, представен от „ Фокус “. През последната седмица президентът организира срещи с представители на правосъдната власт поради идната процедура за избор на правоприемник на Сотир Цацаров, чийто мандат изтича в края на годината. Първата среща бе със самия Цацаров, по-късно - с другите двама първи в правосъдната власт - ръководителя на Върховния касационен съд Лозан Панов и на Върховния административен съд Георги Чолаков. Среща имаше и с представляващия Висшия правосъден съвет Боян Магдалинчев.

Последваха рецензии от ГЕРБ и персонално от премиера Бойко Борисов, че тези срещи са опит за интервенция в правосъдната власт процедурата по желание на нов обвинител №1.

„ Мисля, че това е една изкуствена драма. Всички знаят доста добре, че аз не поканвам магистрати у дома, нито крещя основния прокурор всяка сряда”, съобщи президентът през днешния ден.

Той уточни, че не разискват персони и не упорства за имена, а за съблюдаване на закона.

„ Затова мисля, че тези съвещания дават отговор на публичните упования за ясни критерии, стимулирани оферти и транспарантни процедури за избора на нов основен прокурор, тъй като обществото не чака правдивост, а чака действителна битка с корупцията”, добави Румен Радев.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР