Институтът за пътна безопасност възложи на международен одитор да направи

...
Институтът за пътна безопасност възложи на международен одитор да направи
Коментари Харесай

Институтът за пътна безопасност направи одит на АМ „Струма“ в зоната на катастрофата


Институтът за пътна сигурност разпореди на интернационален инспектор да направи безпристрастна експертна инспекция на пътните условия преди настъпването на тежкия случай на Автомагистрала „ Струма”.

От инспекцията се установи, че обезопосителните пътни системи /мантинели/ не са инсталирани според условията. В региона на ПТП са настъпвали голям брой катастрофи, които са повреждали мантинелите. В съответния случай в междинната разграничителна линия можем да забележим, че е имало преинсталация на оборудването. Навярно е имало предходна злополука в същия сектор.

Съединението на мантинелата е инсталирано погрешно с два болта вместо с четири, каквото е условието. Това е и повода мантинелата да се раздра макар ниската скорост, с която се е блъснал рейса. Също по този начин е установено, че има изчезнали знаци и развалена маркировка.

Съгласно Закона за пътищата АПИ прави периодическа ревизия на републиканските пътища в употреба, минимум два пъти годишно, за гарантиране на задоволителни нива на сигурност на съответната пътна права.

В Института за пътна сигурност постъпи информация, че Областно пътно ръководство е направило инспекция на мястото на случая и е установило неналичието на знак и неприятна маркировка два месеца преди ПТП. Също по този начин е изпратен отчет в АПИ. Тази информация би следвало да бъде тествана от проверяващите органи.





























Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР