Инспекцията по труда започва проверки по овощните градини в Кюстендилско

...
Инспекцията по труда започва проверки по овощните градини в Кюстендилско
Коментари Харесай

Инспекцията по труда започва проверки по овощните градини в Кюстендилско

Инспекцията по труда стартира инспекции по овощните градини в Кюстендилско от понеделник, когато е началото на беритбата на череши. Ще бъдат проверявани еднодневни трудови контракти, прецизираха от инспекцията. 

При нарушаване глобата стартира от 1500 лв.. 

Регистрирането на еднодневните трудови контракти може да става и онлайн и не е належащо да се подават заявки в самата дирекция, припомнят инспекторите. Миналата година издадените контракти за района са били към 1500, тази година, когато реколтата е доста по-добра, се чака те да са двойно повече. Стотици, най-вече безработни и пенсионери, се чака да се включат в черешобера, обещаваната отплата е 40-50 стотинки за набран кг. 

Какво ще се ревизира, шефът на инспекцията инж. Валентин Златински:

" С съществуването на подписан писмен трудов контракт при полагането на труд, употребяват се нерегламентирани практики при възникването на трудовите правни отношения, както и на обезпечаване на здравословни условия на труд и безвредни условия на труд ".

Прави се предварителна подготовка и по защитата на черешовите градини с целия разполагаем запас на Областната дирекция на полицията, а от 4 юни ще се включи и звено от 20 жандармеристи.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР