Инспекция на условията на настаняване на предимно източноевропейските работници, засегнати

...
Инспекция на условията на настаняване на предимно източноевропейските работници, засегнати
Коментари Харесай

Сериозни нередности при настаняването на работници в месния сектор в Германия

Инспекция на изискванията на настаняване на най-вече източноевропейските служащи, наранени от епидемията от ковид в огромна немска касапница предишния месец, е открила съвсем 1900 нередности, сочи отчет, представен от ДПА.

Докладът бе показан пред Народното събрание на провинция Северен Рейн-Вестфалия от районния здравен министър Карл-Йозеф Лауман. Установени са препълване на жилищата, плесен, опасности от рухване, течащи покриви, " пагубни санитарни възли ", нарушавания в условията за противопожарна сигурност и липса на дезинфектанти.

Близо 650 здания, където живеят над 5300 души, са били инспектирани в края на май, преди установяването на епидемията.
Четири жилището е трябвало да бъдат евакуирани поради съществени структурни недостатъци и здравни опасности, се показва в отчета.

Нередностите при настаняването на селскостопански служащи, които също в по-голямата си част са от Източна Европа, са относително по-малко, уточни Лауман. По думите му инспекциите са станали вероятни единствено поради пандемията, защото по принцип управляващите нямат право да правят сходни инспекции. Той прикани поради това в законодателството да бъдат направени съответните промени.

До края на май са били тествани 250 селскостопански действия и места за настаняване на близо 5800 сезонни служащи. Установени са към 170 относително дребни нередности.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР