Инспекция на строителството на магистрала Хемус в участъка между Ябланица

...
Инспекция на строителството на магистрала Хемус в участъка между Ябланица
Коментари Харесай

Участъкът на АМ Хемус между Ябланица и Боаза ще бъде завършен предсрочно

Инспекция на строителството на автомагистрала " Хемус " в сектора сред Ябланица и Боаза направиха районният министър Николай Нанков и шефът Пътната организация инж. Светослав Глосов. На инспекцията участва и министър председателят Бойко Борисов.

Вижте повече в директното включване в обедните ни вести от Николай Минков

Премиерът мина през цялото близо 10-километрово трасе, с цел да ревизира какво са направили строителите от март месец до момента. Той остана удовлетворен и заяви, че лотът ще бъде пуснат предварително и вместо март 2020 година, ще бъде отворен още през септември 2019 година. Увери, че цялата автомагистрала " Хемус " от София до Варна ще бъде подготвена през 2024 година Според него можело е да стане и по-рано, в случай че не се наложили изключителни заплащания по планове, които не са на държавното управление на ГЕРБ и Обединените патриоти.
Бойко Борисов - министър-председател: Не съм отговорен аз, че предходната година платихме 6 милиарда и 700 и не мога да го чуя от вашата уста и това е. 3 милиарда и 700 за КТБ, милиард и 200 за съветските реактори, милиард и 300 за американските. Я тези 6 милиарда си ги представете тук в трасе, това са 2 автомагистрали " Хемус ". И нито дума не казвате по въпроса. Но нито аз съм съборил КТБ, нито съм договарял съветски реактори, нито съм договарял американски централи. И ги платихме като попове, всички данъкоплатци. Ако не сме ние, няма да има автомагистрала " Хемус ", не го е имало и няма да го има, в случай че не е ГЕРБ. Заедно с патриотите, тъй като не мога да приказвам от наше име. Всичко това е като стратегия и съдружна политика написано.
Премиерът увери, че този сектор от Ябланица до Боаза, ще коства по-малко от плануваното и вместо заложените 80 млн. ще бъдат платени единствено 55, само че не за сметка на качеството Други 620 млн. са към този момент отпуснати за ремонт на 200 учебни заведения и детски градини и за градежа на 10 нови учебни заведения. Той не подмина и тематиката с ареста на Митьо Очите и забърканият общински консултант от левицата:
Бойко Борисов - министър-председател: Има кой да си дава отговор, огромна партия, постоянно могат и такива да се вкарат. Ако очаквате да атакува госпожа Нинова, няма да го направя. Решението в такива случаи е преследване, махане и толкоз, тъй като локалните организации постоянно могат да създадат някоя пакост. Така че не очаквайте да кажа нещо сходно, тъкмо противоположното.
Бойко Борисов заяви, че държавното управление прави всичко, което е по силите, с цел да реши казуса с децата с увреждания. Нещо повече - през днешния ден вицепремиерът Томислав Дончев е показал пред родителите новият електронен указател, а до края на годината ще бъдат отпуснати в допълнение за този бранш 1 млн. лв.

 © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР