Инспекция на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН)

...
Инспекция на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН)
Коментари Харесай

8% неизрядни везни на пазарите за плодове във Варна

Инспекция на Държавната организация за метрологичен и механически контрол (ДАМТН) във Варна откри нарушавания измежду употребяваните везни по пазарите за плодове и зеленчуци. 8% от всички инспектирани везни са неизрядни.

Проверката на ДАМТН бе съсредоточена върху открити пазари и обхвана "Централен пазар ", "Зеленчукова борса ", "Часовника ", "Младост ", "Чаталджа ", "Левски ", "Чайка ", "Роза ", "Аспарухово " и други

Общо 218 търговски обекта бяха инспектирани. Всички тествани от организацията вези са 243, от които 20 се оказаха неизрядни. Те не дават отговор на условията по Закона за измерванията. При 15 от тях беше установено, че се употребяват с изминал период за наложителна метрологична инспекция и са без нужните годни знаци. Останалите 5 не са били предопределени за търговски цели.

Общо 7 протокола е съставила ДАМТН за наложителни наставления и 13 акта за определяне на административни нарушавания на неизрядните търговците. Предстои формиране на административно-наказателно произвеждане във връзка с още 7 извършители.

От Агенцията осведомят, че инспекциите на везни по Черноморието не престават.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР