Инспектори от звеното за фискален контрол на НАП предотвратиха опит

...
Инспектори от звеното за фискален контрол на НАП предотвратиха опит
Коментари Харесай

НАП спря внос на машини за тютюн

Инспектори от звеното за фискален надзор на Национална агенция за приходите предотвратиха опит за незаконен импорт на поточна линия за преправка, произвеждане и пакетиране на цигари. Около 21:30 ч. на 2 ноември, камион с гръцка регистрация, пътуващ от южната ни съседка към Унгария, е бил спрян за инспекция при влизане в страната ни на граничен пункт Кулата.

По документи тирът превозвал близо 8 тона съоръжение за пакетиране на пелети. При оглед на камиона, чиновник от „ Фискален надзор “ забелязал поръсен надробен тютюн по пода на каросерията. Това станало и причина за детайлна инспекция на транспортираната стока. В някои от пакетите, опаковани с бяло непрозрачно фолио, инспекторите разкрили елементи за сглобяване на машини за преправка на тютюн, други са били цялостни с тютюн, а две от палетата съдържали цигарена хартия. Фискалните контрольори уведомили чиновниците на Агенция „ Митници “ и „ Гранична полиция “, които повикали и проверяващи служители на реда. На идващия ден е изработен още един оглед на камиона и по случая е формирано досъдебно произвеждане.

От обясненията на гръцкия водач излиза наяве, че стоката е трябвало да бъде преместена на различен тир в Благоевград, след което да продължи пътя си към Унгария. Според фискалните инспектори на Национална агенция за приходите, поточната линия и суровините са били предопределени за България или друга страна от Европейски Съюз, а с тях най-вероятно са щели да се създават цигари без бандерол.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР