Инспекторатът към Висшия съдебен съвет се самосезира по публикации в

...
Инспекторатът към Висшия съдебен съвет се самосезира по публикации в
Коментари Харесай

Инспекторатът на ВСС подхваща войната между Гешев и Сарафов

Инспекторатът към Висшия правосъден съвет се самосезира по изявления в медиите по отношение на изказванията от последната седмица на основния прокурор Иван Гешев и заместника му Борислав Сарафов, съдържащи изказвания за държание, накърняващо независимостта на прокурора и престижа на правосъдната власт.

От Съдебния инспекторат осведомят, че казусът е разпределен на контрольор, определен със системата за инцидентно систематизиране и се ангажират инспекцията да завърши в най-кратки периоди.

Този понеделник обвинител номер едно описа за оказван напън върху него да подаде оставка. По думите му зад опита да бъде отхвърлен от поста стоели някогашния министър председател Бойко Борисов и заместника му Борислав Сарафов.

Малко по-късно Сарафов упрекна Гешев, че бави каузи и че е приватизирал почивната база на прокуратурата в Боровец и изиска защита, тъй като се опасява от него.

Изявленията на двамата към този момент са обект на инспекция от Софийската градска прокуратурата, а през вчерашния ден бяха обект на диспути във Висшия правосъден съвет.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР