Инса ойл“, която е собственост на бизнесмена Георги Самуилов, подготвя

...
Инса ойл“, която е собственост на бизнесмена Георги Самуилов, подготвя
Коментари Харесай

„Инса ойл“ със сигнал до европейския комисар по енергетиката

„ Инса ойл “, която е благосъстоятелност на предприемача Георги Самуилов, приготвя сигнал до европейския комисар по енергетика Кадри Симсон, който ще бъде изпратен до няколко дни. Това оповестяват от компанията в публична позиция. В него ще бъде изложена цялата фактология по отношение на опитите за интервенция на страната в конкурентен пазар, обиди към съответни компании посредством изказвания  на министри от държавното управление, както и неналичието на съответни дейности от страна на държавни органи при подадени сигнали за нарушавания на конкуренцията на пазара на горива. В сегашния миг този бранш е извънредно сензитивен и се въздейства от всяка вест, обвързвана с участниците в него. Недопустимо е по време на рецесия, когато цяла Европа дискутира  ограничения, които да облекчат ударите от инфлацията и повишаващите цени на горивата, в България да се занимаваме с нападки върху частни петролни компании и фаворизиране на компании с господстващо състояние на пазара.

Като човек от бизнеса, който сега заема върховен държавен пост, министър Василев знае, че положителното име и репутацията на дадена компания са от изключителна значимост. Настояваме офанзивите за уронване престижа на „ Инса ойл “ да престанат. Подобно държание от представител на изпълнителната власт явно цели добиване на политически дивиденти и похищение на вниманието от назрели стопански проблеми. От  друга страна дейностите му съставляват неприемлив опит за легитимация на засилващия се административен напън от държавната администрация по отношение на „ Инса ойл “, която е една от водещите петролни компании в България.

По мотив изявлението на заместител Министър- ръководителя и министър на финансите Асен Василев пред Нова телевизия, за следващ път „ Инса ойл “ прецизира, че нито в предишното нито в този момент ще разреши да бъде оказван напън върху компанията, както от политически фигури по този начин и от държавни институции. Представители на компанията няма да разясняват никакви обстоятелства от подадения на 15 март 2022г. сигнал, защото не желаем да пречим на инспекцията осъществявана от способените органи в страната.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР