Иновациите на LG Electronics (LG) в технологиите и дизайна свързани

...
Иновациите на LG Electronics (LG) в технологиите и дизайна свързани
Коментари Харесай

THINQ продуктите на LG с изкуствен интелект с най-престижните награди на EISA


Иновациите на LG Electronics (LG) в технологиите и дизайна свързани с изкуствения разсъдък завоюваха признанието на Европейската асоциация за аудио и образни технологии (EISA). Продуктите на LG от серията AI ThinQ, които включват LG OLED TV, LG SUPER UHD TV и LG XBOOM бяха отличени за своята висока конкурентоспособност в категории свързани с високото качество на картината, с представянето на интегрирания изкуствен интелект и отлични звукови характерности.

LG OLED TV AI ThinQ (модел OLED65E8) завоюва EISA PREMIUM OLED TV 2018-2019 като с това донесе седмата поредна победа за OLED технологията на компанията. Телевизорът беше окуражителен за качеството на картината, обезпечена от процесора α (Алфа) 9, който дава реалистични изображения с необикновено богати цветове, заостреност и дълбочина, както и водещ в класа си по функционалност изкуствен интелект. Журито на EISA също отличи и Dolby Atmos™ и неговите предни високоговорители, които основават допустимо най-реалистичното аудио-визуално преживяване. Дизайнът „ Picture on Glass “ също бе високо оценен за съвършеното му съчетаване с всяка среда.

В допълнение, LG SUPER UHD TV AI ThinQ (модел 65SK9500) беше приет от EISA в ARTIFICIAL INTELLIGENCE TV 2018-2019 за основаването на LCD телевизионна картина посредством композиция от технологии, включващи Nano Cell, Full-Array Local Dimming (FALD) и процесора α (Алфа) 7, както и платформата AI ThinQ на LG с вградения Гугъл помощник. С патентованата технология AI ThinQ на LG, потребителите могат да управляват тв приемника си, да се свързват елементарно с външни устройства, да трансформират режима на картината и да търсят наличие. Последната усъвършенствана технология за гласов помощник, вградена в тв приемника, е реализирана благодарение на обработката на естествения език (NLP), с цел да достави образован гласовоактивиращ се надзор и съгласуваност, основан на изключителната технология deep learning (дълбоко обучение) на LG. С вградения Гугъл помощник, тв приемниците на LG с изкуствен интелект оферират съвременно преживяване, което разрешава ръководството на разнообразни задания, намирането на отговори или управлението на смарт устройствата вкъщи, които са центърът на интелигентния дом.

SUPER UHD тв приемникът на LG предлага компактно фоново осветяване на екрана, което доста усъвършенства равнищата на черното и размерите на картината посредством без значение ръководство на зоните с LED светлини. Това обезпечава по-добри елементи на сенките и понижава раздразнението от светлината за по-добър контрастност, който е значим при гледане на HDR наличие. Благодарение на новаторския Nano Cell екран, телевизионните фенове могат да се насладят на цветова акуратност и консистенция от всеки ъгъл без да се постанова компромис в качеството на картината.

EISA също по този начин награди и представителя с изкуствен интелект на LG - LG XBOOM AI ThinQ (модел WK7), като своя EISA ARTIFICIAL INTELLIGENCE LOUDSPEAKER 2018-2019 с помощта на невероятното качество на звука съчетано с интелекта. Техническото съдействие с Meridian, английският пионер в аудиото с висока резолюция, дава опция звуковото показване на XBOOM AI ThinQ на LG да бъде с висока точност, прецизни вокали и прецизен бас. Аудиото с висока резолюция на XBOOM AI ThinQ е съвместимо с висококачествени файлове, които няма по какъв начин да се изгубят, позволявайки пресъздаването на звуци, в началото записани в студио.

С помощта на интегрирания непосредствено в устройството Гугъл помощник за бърза конфигурация, LG XBOOM AI ThinQ дава отговор на потребителските команди без потребността от дистанционно управление или смарт телефон от рода на: „ Хей, Google, какъв е графикът ми за през днешния ден? “ Като ръководещ, потребителят може да управлява Гугъл асистента – да задейства смарт уредите вкъщи, както и домашните уреди на LG, съвместими с LG ThinQ.

Победителят в EISA SOUNDBAR 2018-2019, модел LG SK10Y, е с величествен soundbar с 550W мощ и 5.1.2 поддръжка на каналите от Dolby Atmos®, с цел да сътвори необикновен тон от всички направления, даже от най-високата точка. С технологията на Meridian, LG SK10Y е с високо равнище на показване, с цел да дава на слушателите богат и праволинеен тон както и да обезпечава повече изясненост в говора и музиката.

LG SK10Y е съчетаем с висококачествени аудио файлове, с цел да пресъздаде чудесно звука, записан в студиото, а също и да предложи и функционалност за звуково превръщане, която покачва качеството на общоприетите аудио файлове до 24bit/192kHz, с цел да усъвършенства фините елементи и нюанси на всяка ария. Този високорезолюционен Soundbar е естетически създаден, с цел да пасне под премиум тв приемниците на LG. Освен това е изцяло съчетаем с други смарт устройства, които поддържат Chromecast и могат да подават песни или подкастове единствено с думите „ ОК, Google “

„ За LG е горделивост да бъде приета от най-известните специалисти в промишлеността за своята ангажираност към нововъведенията в технологиите с изкуствен интелект “ съобщи Брайън Куон, президентът на LG Home Entertainment Company. „ LG е и продължава да бъде основен международен състезател в областта на изкуствения разсъдък, предлагайки на потребителите си ново равнище на просветеност в домовете, съобразено с задачата ни да вършим живота по-удобен посредством използване на технологии с взор в бъдещето. “

Престижните награди EISA се дефинират годишно от експертно жури, формирано от основните редактори на най-влиятелните профилирани списания за аудио-визуална техника (AV). Съдиите са основани в 20 европейски страни, Съединени американски щати и Австралия. Продуктите се правят оценка въз основа на голям брой критерии, измежду кои-то технологии, дизайн и нововъведения.

Посетителите на тазгодишното ревю IFA в Берлин, биха могли да посетят щанда на LG, който ще се намира в зала 18 на Messe Berlin от 31 август до 5 септември, с цел да тестват персонално линията артикули ThinQ на LG.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР