Иновативният VR продукт Дестинация Враца – величие и красота в

...
Иновативният VR продукт Дестинация Враца – величие и красота в
Коментари Харесай

Виртуален проект показва забележителностите на Врачанския район

Иновативният VR артикул „ Дестинация Враца – великолепие и хубост в 360° “ показаха през днешния ден уредниците от Сдружение „ Книгини “. Проектът се реализира с поддръжката на Община Враца и е част от акция за разпространение на естествени и културно-исторически забележителности на врачанския край.
Идеята на плана е да върне младежите измежду природата на родния край и да съпреживеят  емоцията на парапланеризма и алпинизма , които могат да срещнат единствено в природата на Враца. С реализирането на виртуалния план в 360 градуса уредниците се надяват да се усили потока от туристи в района.
Чрез актуалната технология, която е употребена, з а да се сътвори 15 минутен филм, ще бъдат разпространявани естествените забележителности и културно-историческото завещание във Врац а.  Съвременната технология разрешава да посетиш виртуално естествените забележителности в града – водопада Скакля, Боров камък, Кобилини стени, прохода Вратцата, местността Погледец, къщата на баба Илийца, както и да разгледаш от птичи взор цялата хубост на врачанските скали.
На представянето на новаторския VR артикул, който е озвучен на български и британски език , участва екипът на компанията, изработил кино лентата, който е сътрудник по реализиране на плана - „ ВМ вижън “. Боян Милушев разяснява, че продуктът е новаторски за България, само че той дружно с неговия екип работят за разпространение на културно историческото завещание на страната ни. Според Милушев, „ качественото проявление на естествените хубости на Врачанския край е един от методите да се преживее страстта от обещано място, без да се стигне до него, само че това предизвика ползата на хората, видели продукта, да отидат измежду природата и непосредствено да е насладят на нейното великолепие и хубост. “
Виртуалната действителност е нов метод за туризма на бъдещето, като се цели реализиране на цялостно потапяне в ситуацията, подчертаха уредниците о т „ Книгини “. Така участниците от пасивни фенове могат да се трансфорат в дейни участници. VR продуктите са потвърдили, че имат по стигнат резултат на 190% растеж в резервациите в международен мащаб.
На презентацията присъстваха експерти на Природен парк „ Врачански Балкан “, на Търговско-промишлената палата, Регионална библиотека и представители на бизнеса.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР