Иновативната система за задвижване на четирите колела на Opel Insignia

...
Иновативната система за задвижване на четирите колела на Opel Insignia
Коментари Харесай

Майсторът на сцеплението: Opel Insignia Country Tourer

Иновативната система за задвижване на четирите колела на Opel Insignia Country Tourer е основана на високотехнологично решение – в системата Twinster с технология torque vectoring, два набора съединители заменят стандартния диференциал на задния мост. Те разрешават използване на въртящ миг в друга съразмерност към всяко от колелата с реакция на смяна в границите на парченце от секундата, изяснява шефът разработки към Opel Андреас Хол.

Това значи, че мощността се разпределя оптимално когато и да е. Twinster разрешава необятен диапазон на разлика в разпределението на въртящия миг вариращ от 0 Нм към едното колело до 1 500 Нм към другото. В допълнение, можем да променяме разпределението на въртящия миг без значение от пробуксуването на колелата или техните обороти. Към всичко това се прибавя и компактната структура: съществуването на два набора съединители отвътре на задвижващите валове разрешава цялостното отпадане на диференциала на задния мост, което икономисва размер и тегло.



Тази технология разрешава на Insignia Country Tourer да бъде по-прецизна и динамична при шофиране в завои, да има по-добра надлъжна непоклатимост и обезпечава извънредно сцепление на всевъзможни повърхности – даже заснежени и заледени.

Участниците в зимното образование Opel Winter Training могат да почувстват всичко това от първа ръка. За задачата те могат краткотрайно да изключат torque vectoring системата, която от своя страна е обвързвана към системата ESP. " Сравнението сред двата режима демонстрира трагични разлики. Ако до този миг всичко е било под надзор, без тази техническа поддръжка пилотирането ви ще приключи при втория конус ", отбелязва Хол. Това е едно шофиране в граничен режим, което никой в естествени условия не желае да му се случва.



Към всичко това се прибавя и мехатронната ходова част FlexRide , която е в основата на оптималната управляемост, адаптираща се към всякаква обстановка. Тя трансформира характерностите на амортисьорите, логаритъма на връзката сред педала за газта и мотора и моментите за превключване на предавките (при колите с автоматизирани трансмисии) според от задействания режим Tour и Sport, които се избират от лидера. В взаимозависимост от определения режим, реакцията на кормилното ръководство по отношение на завъртането на кормилото и на мотора по отношение на командите на педала за газта стават по-меки или по-директни, а ESP се задейства по-рано или по-късно.

Opel Insignia Country Tourer nie je len o plastoch navyše https://t.co/sZfwId3AEO pic.twitter.com/6FQr9M0M9L
— Denník SME (@denniksme) February 21, 2018
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР