Иновативна обучителна програма Предприемачество и кариери на бъдещето“ стартира днес

...
Иновативна обучителна програма Предприемачество и кариери на бъдещето“ стартира днес
Коментари Харесай

Стартира иновативна обучителна програма „Предприемачество и кариери на бъдещето“

Иновативна обучителна стратегия „ Предприемачество и кариери на бъдещето “ започва през днешния ден с партньорството на ПГ по строителство, архитектура и геодезия „ Васил Левски “ във Варна.

Програмата е създадена в границите на план " Младежко предприемачество и кариери на бъдещето ", осъществен от Сдружение „ Моят град “ с финансовата поддръжка на Община Варна, Дирекция „ Образование и младежи действия “.

В неофициалното образование се включиха над 30 възпитаници от 10 и 11 клас, на които им следва да завършат междинното си обучение и да изберат специалност.

Целта на програмата е да подтиква младежите да търсят благоприятни условия за младежко предприемачество и кариерно развиване посредством нови специалности, които се чака да се наложат на пазара на труда в близко бъдеще.

Днес младежите се учиха по какъв начин да създадат интелигентен избор на първо работно място и по какъв начин да се приготвят за първото си изявление пред шеф.

Програмата е новаторска с това, че слага въпроса пред необятна младежка публика за новите специалности, които пораждат в следствие от развиването на осведомителните технологии.

Ето за какво уредниците на плана са създали и справочник „ Как да избера своята специалност? “, който ще се популяризира освен на хартия, само че и он лайн с цел да доближи до по-голям брой завършващи възпитаници.

В първият модул от бучението участваха най-вече завършващи възпитаници от ПГСАГ „ В.Левски “, която неотдавна получи отличие за най-активна планова активност от Регионално ръководство на образованието – Варна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР