Иновативен проект, който да лови нарушителите в Синя зона стартира

...
Иновативен проект, който да лови нарушителите в Синя зона стартира
Коментари Харесай

Пилотно в Пловдив: Кола с изкуствен интелект хваща нарушителите в Синя зона

Иновативен план, който да лови нарушителите в Синя зона започва в Пловдив. От близо месец колата Viscar обикаля зоната за платено паркиране и снима всички спрели коли. В действително време тя обработва данните на колата, както и дали е заплатена Синя зона, или има ваучър за местодомуване.  Въпросната кола е оборудвана с две 45-градусови камери, които съумяват да заснемат  и двете страни на улицата, както и всички паркирали коли по тях.  Тя също по този начин има изкуствен интелект и автоматизиран видеоконтрол, който обработва данните и ги изпраща към сървъра.
Прочетете още
Изпълнителният шеф „ Тикси ”Николай Недялков, която е внедрила системата, изясни, че данните събирани от Viscar не са единствено за платците на Синя зона и нарушителите, а и демонстрират в действително време свободните паркоместа, какъв брой е натоварена съответната улица и други. Тези данни могат да бъдат употребявани за в бъдеще при приложението за паркиране на община Пловдив.

Също по този начин системата разрешава да се снимат погрешно паркирали коли по зелени площи, тротоари, кръстовища, като това може да е основа за тяхното санкциониране от общинските служби, а процесът даже може да бъде автоматизиран. Проектът на „ Тикси ” е пилотен за цяла България, като той е изцяло безвъзмезден за градските управляващи, като сега е оборудван един от 9-те автомобила, с които разполага общинското сдружение „ Паркиране и репатриране ”. Колата е по улиците на Пловдив от близо месец, като до този миг се вижда, че тя събира и обработва данни 30 пъти по-бързо от чиновниците на общинското дружество.

Кметът Костадин Димитров сподели, че автоматизацията и дигитализацията на община Пловдив е измежду целите му, като този план демонстрира желанията на общината за развиване. Това е и пътят, който би трябвало да върви градската администрация, с цел да усъвършенства работата си.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР