Иновативен подход за ранно диагностициране на стреса ще бъде представен

...
Иновативен подход за ранно диагностициране на стреса ще бъде представен
Коментари Харесай

С нов метод измерват навреме нивата на стрес

Иновативен метод за ранно диагностициране на напрежението ще бъде показан този четвъртък в София. Може ли стресът да се мери и по какъв начин и за какво е значимо да се реагира още в първите стадии - споделя Силвия Куманова, която е съветник по ръководство на напрежението. 

 
Стресът се появява на цялото тяло на индивида, на цялата физиология и най-много на душeвността му. За да се даде справедлива оценка за равнището на стрес, е належащо да се измерят доста огромен брой така наречен био маркери, с цел да може резултатът да бъде справедлив. И човек да получи една картина на моментното си положение, с цел да знае в кой стадий от живота си по какъв начин се намира, когато стресът работи върху него.
Мерим най-различни индикатори, прецизира Куманова.

„ Холтерът (измервателен апарат – бел. ред.) има два електрода – за лявата и дясната част на тялото. Прави 24-часов запис на работата на сърцето. Ние свързахме тази работа на сърцето с работата на мозъка, защото сърцето е единственият орган, самостоятелен от мозъка “, разясни консултантът.

С този уред ние съумяваме да свържем симпатиковата и парасимпатиковата работа на нервната система, с цел да дадем оценка за неговото моментно положение, добавя тя.

С различен апарат, наподобяващ пръстен, се мерят настоящия пулс и сатурацията.

Сатурацията е извънредно значима за това по какъв начин тъкмо работи мозъка и до каква степен е ефикасен в обстановката, изяснява Куманова.

 

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР