Инконтиненцията или неволното изпускане на урина е социално значимо заболяване,

...
Инконтиненцията или неволното изпускане на урина е социално значимо заболяване,
Коментари Харесай

Инконтиненцията се лекува, но пациентът трябва да потърси помощ

Инконтиненцията или неволното изпускане на урина е обществено значимо заболяване, при което признаците са разследване от разнообразни болестни процеси. Засяга, както дамите, по този начин и мъжете.

Болестта трансформира метода на живот на хората – принудени са да носят памперси, отхвърлят и даже се опасяват от секс, стопират да одобряват течности, както и да правят доста други естествени човешки действия. Живеят в непрекъсната паника, че миришат на урина. Чувстват се неловко на работното си място, в дома си, че даже когато са сами. Това сподели началникът на Клиниката по Урология в УМБАЛ " Пловдив " проф. доктор. Той напомни, че има няколко типа инконтиненция.

Най-разпространена е стрес инконтиненцията, която нормално се среща след контузии, раждане, внезапно намаляване, интервенция на простатата, на пикочния мехур, както и след други интервенции в дребния таз. Това е най-често срещаният тип при дамите, което е разумно, тъй като те раждат. При стрес инконтиненцията лекуването е единствено хирургическо.

Вторият тип е ърдж инконтиненцията. При нея пациентите получават императивни позиви за уриниране и доста пъти още до момента в който стигнат до тоалетната, се изпускат. Лечението при нея е консервативно, има задоволително положителни средства с добър резултат на фармацевтичния пазар.

Вторият тип е почти еднообразно публикуван измежду двата пола. У нас липсва точна статистика колко тъкмо са засегнатите, само че това не е толкова важно, а фактът, че доста постоянно се бърка с други болести. Най-често на дамите се слага диагноза цистит. Назначава се несъответстващо лекуване, което не дава мечтаните резултати. Хората не престават да живеят с тези недоволства. Те се отчайват, тъй като се нарушава общественият им живот - развиват боязън, сами си постановат обществена изолираност. Постоянно се тревожат, че миришат неприятно, тъй като се изпускат. Мъжете също се диагностицират погрешно, като им се слага диагноза " уголемена простата “.

И третият тип е разбъркан сред първите два, като лекуването също е смесено, сподели проф. Шишков.

Затова най-важното е добре да се разпита пациентът при консултацията. Да се създадат параклинични проучвания на урината, които дават тенденция за определяне на заболяването, а по-късно и за неговото лекуване. Когато урината е чиста обаче, става дума за инконтиненция.

Често причина за появяването на инконтиненция са заболявания на гръбначния дирек, диабет и други. Когато се лекуват те, изчезва и изпускането. " Затова споделих, че е признак на съществени болести, означи водещият български уролог.-Инконтиненцията се лекува, само че пациентът би трябвало да потърси лекарска помощ. “

Урологична клиника в УМБАЛ " Пловдив “ провежда от 27 юни до 1 юли, в това число от 10 до 12 ч. безвъзмездни съвещания за инконтиненция. Направления няма да се изискват, само че пациентите би трябвало да си запишат авансово час на тел: 032/905-435 и 032/905-375.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР