Инженерите от Хелзинкия институт за информационни технологии към университета Аалто,

...
Инженерите от Хелзинкия институт за информационни технологии към университета Аалто,
Коментари Харесай

Създадоха прототип на зрението на Терминатора

Инженерите от Хелзинкия институт за осведомителни технологии към университета Аалто, сътвориха първообраз на очила, които схващат към какво е ориентиран погледа на индивида, сверяват с база данни и демонстрират информация за този обект (включително и за хора) на вътрешната страна на обектива...

... Започвате да имате чувството, че сте станали терминатор и нощта към този момент не е тъмна.

Бъдещите версии на очилата ще имат безжичен интернет достъп, опция за увеличение на облика и различаване на значимостта на обекта. Все едно, че употребявате интернет търсачка, без да се постанова да се вкара дума за търсене.

Откриват се потресаващи благоприятни условия. Например, бихте могли да получите информация за лицето, което срещате за първи път, или да научите повече за състава и енергийната стойност на продукта в магазин за хранителни артикули - просто като го погледнете!

Данните се извеждат на дребни транспарантни екран ситуирани в непосредствена непосредственост до очите. Текстът и фотосите, по всяка възможност, плават в пространството до действителните обекти.

Финландските специалисти, ръководени от Самуел Каски, са уверени, че фантастичното устройство ще се появи на пазара до 5-10 години. Пълните резултати от проучването са оповестени в списание Virtual Reality.

Източник: factor-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР