Инженер предупредил за големи структурни повреди на жилищна сграда във

...
Инженер предупредил за големи структурни повреди на жилищна сграда във
Коментари Харесай

Срутилата се във Флорида сграда е имала повреди още преди години

Инженер предизвестил за " огромни структурни повреди " на жилищна постройка във Флорида три години преди частичното й сриване, се споделя в обява в събота, когато спасителите се надпреварват да открият 159 души, които към момента са в неопределеност под планината парчета, заяви Агенция " Франс прес ".

Потвърдена е гибелта на четирима души, откакто 12-етажната постройка на брега на океана в Сърфсайд, покрай Маями Бийч, се срути, до момента в който жителите спят вътре в ранните часове на четвъртък.

Десетки към момента са изчезнали, подхранвайки страховете от доста по-голям брой жертви, до момента в който спасителите пресяват отломките с тежки машини и кучета, които търсят, и защото все по-разочарованите фамилии чакат повече от 48 часа.

Два огромни крана разместваха руини в събота, до момента в който миризмата на изгорен каучук висеше над сгорещена Флорида.



Властите и специалистите подчертаха, че аргументите за колапса на Champlain Tower South към момента са незнайни и ще отнеме време за следствие.

Но с повишаване на въпросите за положението на постройката, обява в „ Ню Йорк Таймс” уточни, че съветник е разкрил " огромни структурни повреди " на бетонната плоча под басейна на приземния етаж и " щедро " напукване и рушене в гаража три години преди бедствието

" Въпреки че някои от тези вреди са незначителни, по-голямата част от бетонното утежняване би трябвало да бъде отстранена навреме “, написа консултантът през 2018 година, се споделя в обявата.

Според вестника по-голямата част от вредите са " евентуално породени от години на излагане на разяждащ солен въздух по крайбрежието на Южна Флорида ".

Материалът показва, че консултантът не е показал, че 40-годишната постройка е изправена пред риск от сриване, само че че се нуждае от ремонт, с цел да резервира " структурна целокупност ".

Адвокат на притежателите на постройката сподели пред вестника, че проектите са направени и те " таман били на път да стартират " многомилионния ремонт.

Построени през 1981 година, Champlain Towers трябваше да бъде ресертифицирани за сигурност тази година и беше в развой на строителни работи по покрива си.



СНИМКИ: БГНЕС

Според изследване, ръководено от Международния университет във Флорида, парцелът, на който са намира постройката, също демонстрира признаци на проваляне на земята в средата на 90-те години. Длъжностни лица подчертаха, че не е ясно какъв брой хора в действителност са били вътре по време на сриването, което сплеска към 55 жилището. Кметът на окръг Маями-Дейд Даниела Ливайн Кава съобщи, че управляващите до късно в петък не са намерили никой различен.

" Но през нощта ще продължим и в случай че Бог да даде, ще има някои положителни вести по-късно довечера или сутринта ", сподели тя на конференция. " Цялото ни образование ни споделя, че най-малко през първите 72 часа има огромна възможност хората да са живи там ", сподели Дани Кардесо от пожарната избавителна работа в Маями-Дейд пред CBS News.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР