Инженер от Япония е посветил част от времето и енергията

...
Инженер от Япония е посветил част от времето и енергията
Коментари Харесай

Патица робот патрулира в японски оризища

Инженер от Япония е посветил част от времето и силата си, с цел да сътвори високотехнологично позволение на древен проблем. Плод на напъните му е роботизирана "патица ", която се изявява като патрул в оризища в японската префектура Ямагата, оповестява уеб сайтът Nerdist.

Плевелите и вредителите са проблем, с който се сблъсква всеки фермер. Воден от желанието да помогне на собствен другар, поискал да отглежда ориз, без да употребява пестициди, Тецума Накамура - инженер, работещ за компания "Нисан ", е предложил високотехнологичното решение.

Конструираният от Накамура дребен бял робот наподобява повече на прахосмукачка, в сравнение с патица, само че прави същата работа - "пори " и мъти водата благодарение на специфични механизми, с цел да пречи на плевелите да си набират нужната за растежа им светлина. В края на 20-и век същата активност са правили същински патици, които също така са "хапвали " и изпречилите се на пътя им вредители.

Роботизираната "патица " с тегло 1,5 кг употребява безжична технология, слънчева сила и джипиес, с цел да се ориентира и придвижва из оризищата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР