Инжекции със собствена мазнина от корема на пациента ще помагат

...
Инжекции със собствена мазнина от корема на пациента ще помагат
Коментари Харесай

Износените стави скоро може да се лекуват с инжекция с коремни мазнини

Инжекции със лична лой от корема на пациента ще оказват помощ за възобновяване на износените му колене и глезени. Вече 120 души са тествали новия способ върху себе си и споделят за понижаване на болката и сковаността при артрит.

Учените са открили, че човешката мастна тъкан е богата на стволови кафези. А те от своя страна са в положение да се „ трансформират “ в разнообразни типове тъкани, написа Daily Mail. Остеоартритът се появява, когато хрущялът, който оказва помощ на нашите стави да поемат напрежението при придвижване, се износва с течение на времето.

Възрастта, контузиите и затлъстяването са маркирани като утежняващи фактори. Болката и сковаността при придвижване затрудняват осъществяването на ежедневни действия и могат да доведат до меланхолия и проблеми със съня.

Лечението на артрита варира от обезболяващи до стероидни инжекции. Само във Англия всяка година се правят 90 000 интервенции по промяна на колянната става.

Новият способ включва в началото изсмукване на мазнини от корема посредством липосукция под местна упойка. След това полученото вещество се пречиства и обработва, с цел да се отстранят всички примеси. Например такива като кръв. След това останалите кафези, в това число стволови кафези, се инжектират в изумената става. Цялата процедура лишава единствено 60 минути.

Твърди се, че стволовите кафези по-късно се трансформират в кафези, наречени хондробласти, които узряват в хондроцити. Хондробластите и хондроцитите са главните съставни елементи на хрущяла.

Освен артрита на коляното, изследванията допускат, че инжекцията с коремна лой също усъвършенства признаците на артрит на глезена, а съгласно откривателите процедурата може да се употребява върху други стави, като рамото и китката.

Експериментът бил извършен върху 120 пациенти с артрит. Те получили единствено една инжекция, съдържаща кафези от мастна тъкан. Методът към момента не изучен изцяло, само че някои частни клиники към този момент са почнали да го употребяват.

Необходими са още клинични изследвания, споделят специалисти, защото има малко доказателства за ефикасността, а страничните резултати въобще не са проучени

 

Още от ИНТЕРЕСНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР