инж.Огнян Атанасов обяви днес официално кандидатурата си за кмет на

...
инж.Огнян Атанасов обяви днес официално кандидатурата си за кмет на
Коментари Харесай

Огнян Атанасов обяви официално кандидатурата си за кмет на община Кюстендил

инж.Огнян Атанасов разгласи през днешния ден публично кандидатурата си за кмет на община Кюстендил. Той се показа с тези думи:
" Вие ме познавате. Аз съм инж.Огнян Атанасов на 37г., кореняк кюстендилец. Животът ми е минал пред вашите очи, роден съм, израснал, учил и работещ в нашия град. Щастлив брачен партньор и татко съм на две прелестни деца ".
Атанасов е квалифициран инженер, работещ по специалността и има лично проектантско бюро, като е един от дребните бизнеси в града. През годините, в устрема си да даде по-качествена услуга на клинетите, продължава да се образова и е ученик на трите най-елитни механически ВУЗ-а в страната. Също по този начин фамилната вила строена от родителите му стопанисва като къща за посетители.
Личните му и професионални качества са оценени от сътрудниците му и е първият кюстендилец и най-младият зам.-председател на КИИП.
" Винаги съм бил общестевно деен човек и съм провел и взел участие в голям брой цивилен начинания. Два мандата съм общински консултант, постоянно съм желал най-хубавото за Кюстендил, подкрепял съм всяка добра самодейност за града и съм се обявявал и дал своя вот срещу нещата които не съм считал за верни като образец мога да дам /повишаване на налозите, продажбата на чифте баня и слънчевия парк върху пасища в с.Радловци/.
През годините като публично зает човек, също като вас виждам проблемите на Кюстендил, част от тях сме опитвали и решавали. Със съидейниците ми създаваме стратегия за възстановяване живота в общината. Стигнахме до заключението, че цялостното й осъществяване е допустимо да се осъществя само с нов, окуражен, стимулиран и способен кмет, подкрепян от болшинство в Общинския съвет.
Затова стоя през днешния ден пред Вас заявявайки, че се кандидатирам за кмет на Община Кюстендил и желая вашата поддръжка ", съобщи Атанасов.


Той и претендентите за общински съветници заявяват, че ще водят открита и почтена кампани и апериларат същото да създадат и останалите претенденти.
" Надяваме се да се проведат обществени диспути сред всиички претенденти за кметове, с цел да може всеки да показа и обоснове своите тези. Надявам се всички претенденти да вземат участгие, с цел да могат нашите съглаждани да създадат своя осведомен избор.Ако до 10 октомври няма настройка да се провежда подобен спор,ще го предизвикваме ние ", сподели още Атанасов.
Приоритетите на неговия екип са следните:
⦁ Кюстендил може да бъде чист и да върне курортния си образ и дух
⦁ Редовно сметоизвозване, ново енергоспестяващо улично и парково осветяване, възобновяване и поддържане на градската среда и града да придобие тип на курорт, като добър образец имаснимкиот далечната 1964г. на града.
⦁ Изготвяне на съвременна рекламна тактика за Кюстендил
⦁ Програма за откриване, експониране и поддържане на културно-историческото завещание на Кюстендил
⦁ Стимулиране и основаване на условия за връщане славата на Кюстендил като балнео и климитен курорт
⦁ Разширяване на трасетата за минерална вода и направ на нови лъчове
⦁ Кюстендил може да развива бизнес, няма да Ви преча!
⦁ Създаване на индустриална зона с всички нужни връзки като среда за развиване на бизнес в общината
⦁ Създаване на насърчителна стратегия за привличане на вложители за обезпечаване на нови добре платени работни места
⦁ Създаване на екип, подпомагащ вложителите клас А и Б
⦁ Създаване на преференциални услуги за вложители клас А и Б Максимално улеснение и опростяване на разрешителните режими и всички други общински услуги

⦁ Кюстендил може да бъде още веднъж привлекателно място за живеене и работа

⦁ Облагородяване, залесяване и развиване на лесопарк Хисарлъка и зоокъта. Изграждане на нов зоопарк, възобновяване на осветлението по алеята на любовта и изработка на парк в двора на бившето белодробното учебно заведение, с цел да може разходката в Хисарлъка не да спре до пътя за Богослов, а да продължи в един прекрасен парк измежду чистия и възстановителен въздух на боровата гора
⦁ Създаване на стратегия за поощряване на младите фамилии да изберат Кюстендил
⦁ Осигуряване на съответен финаснов запас за възстановяване изискванията в детските и образователни заведания, ремонт и стартиране в употреба на басейна в Първо главно учебно заведение и създаване на вентилационни иннстлацаии на закритите басейни и в ПМГ и в I-во за обезпечаване на здравословна среда и свеж въздух за трениращите деца.
⦁ Осигуряване на общообменни вентилации във всички групи на детските градини, яслите и началните класове за повишение на комфорта и основаване на здравословна среда за подрастващите.

Атанасов приключи представянето си с една мисъл на Джоко Росич:
Когато бях във втори клас, първата ми учителка беше майка ми. Майка ми е българка, приключила е педагогика в Белград и беше учителка в Сърбия. Аз при нея учех.
При една страшна зима, то е горе на границата сред някогашна Югославия и Унгария, континентален климат, зимите са жестоки, страшни, и ние седим – тогава нямаше парно отопление, кюмбе гори в класната стая…
Тя влезе, госпожата, (аз по този начин я наричах), и сподели:
– Деца, желая да излезете на прозорците и да погледнете нещо. И какво виждате?
И ние всички:
– Сняг, висулки ледени, преспи.
– Не, не – сподели – долу погледнете, на улицата.
Ние погледнахме и някой, може и аз да съм бил, сподели:
– Ами, има 5-6 врабчета.
– А – сподели – погледнете ги хубаво. А в този момент се върнете на столовете, на чиновете. За тях желаех да ви опиша нещо. Вижте – има едни птици, дето идват през пролетта, когато разцъфват овошките, когато цветята стартират да цъфтят – те идват тогава у нас, па живеят известно време, па се развъждат, а като забръска към зимата, си отиват някъде на топло. А тези врабчета, те стоят тука, те тука са родени и тука ще умрат. Те са посинели от мраз, те са накокошинени от мраз, само че тука ще останат!
Аз по-голям урок по национализъм не съм чувал!

" Така сме и ние, тук сме били, тук сме и ще бъдем, без значение от всичко, ще реализираме нашите иде и ще работим за развиването на общината "!, безапелационни са Атанасов и претендентите за общински съветници!

Това са претендентите за общински съветници.Всички са заявили,че ще бъдат подредени съгласно преференциите, които ще получат.Всички претенденти за доверието на кюстендилци живеят,работят и отглеждат децата си в Кюстендил!
1 -Огнян Огнянов Атанасов
2-Димитър Евстатиев Велинов
3 -Андрей Иванов Димитров
4 -Константин Димов Дингозов
5 -Станислав Кирилов Андонов
6 -Камелия Милчова Гребенарова
7 -Иван Василев Иванов
8 -Милена Емилова Ангелова
9 -Валентин Георгиев Рашев
10 -Александър Владимиров Ангелов
11 -Стоян Кирилов Стоилов
12-Светослав Димитров Грозданов
13 -Елена Александрова Манчева
14 -Румен Тончев Миланов
15-Николай Петров Котев
16- Александър Ангелов Попов
17-Михаил Любенов Марковски
18 -Деница Цветанова Георгиева
19 -Божидар Добринов Кадийски
20 -Светослав Юриев Джонев
21-Велизар Александров Райчов
22-Ивета Красимирова Николова
23-Ирина Евгениева Петрова
24 -Искрен Йорданов Милошов
25-Камелия Младенова Анева - Андонова
26-Милена Петкова Стоименова
27 -Надка Иванова Вучкова
28 -Ваня Петрова Ризова - Салтирова
29-Вероника Кирилова Борова - Спиридонова
30 -Олег Кирилов Кръстев
31-Костадин Павлов Павлев
32-Илхан Юкселов Зекиев
33-Йордан Борисов Янев
34 -Моника Георгиева Илиева
35-Олга Анатолиевна Васева

Кандидатите за кметове на кметства в община Кюстендил, препоръчани от Политическа партия „ ПАРТИЯ НА ЗЕЛЕНИТЕ “ при производство на изборите за общински съветници и за кметове на 29 октомври 2023 година са:

с. Гюешево -Моника Георгиева Илиева
с. Долна Гращица --Илхан Юкселов Зекиев
с.Жабокрът-Милена Петкова Стоименова
с. Жиленци -Камелия Младенова Анева - Андонова
с. Копиловци -Деница Цветанова Георгиева
с. Нови Чифлик-Олег Кирилов Кръстев
с. Пиперков Чифлик -Христо Ненков Христов
с. Раждавица Михаела Красимирова Георгиева
с. Стенско -Костадин Павлов Павлев
с. Шишковци -Ваня Петрова Ризова - Салтирова

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР