“Инициираният от опозиционните социалдемократи вот на недоверие бе приет, така

...
“Инициираният от опозиционните социалдемократи вот на недоверие бе приет, така
Коментари Харесай

Австрийският канцлер си отива след като загуби вота на недоверие

“Инициираният от опозиционните социалдемократи избор на съмнение бе признат, тъй че той загуби доверието ”, сподели заместник-председателят на Народното събрание Дорис Бурес.

Миналата седмица радиостанцията O3 заяви, че австрийският канцлер Себастиан Курц е одобрил листата на новите министри, които ще заместят подалите оставка поради скорошния видеоклип, в който австрийският вицепрезидент Хайнц-Кристиан Щрахе подписва противозаконна договорка.

Австрийските законодатели вкараха предложение за избор на съмнение към държавното управление на канцлера Себастиан Курц малко по-късно.

До това се стигна след по този начин наречения скандал с “Ибиса-гейт ”, в който е забъркан водачът на крайнодясната Партия на свободата (ПСА) и заместник-канцлер Хайнц-Кристиан Щрахе. Немски медии оповестиха, че през 2017 година Щрахе е обсъждал с жена договорка, съгласно която тя ще придобие вестника „ Kronen Zeitung “ и ще получи достъп до няколко държавни плана в подмяна на удобно медийно отразяване на политика преди парламентарните избори през 2017 година. Докато медиите настояват, че дамата е рускиня, Щрахе, описал видеото като опит за “политическо ликвидиране ”, сподели, че е от Латвия.

Поради абсурда Курц постави завършек на обединението си с ПСА и разгласи предварителни избори за есента, само че опозицията съобщи, че той също би трябвало да поеме отговорност за него.

Себастиян КурцВ неделя Курц отпразнува огромна победа за своята консервативна Народна партия (АНП) на европейските избори, в които се чака да завоюва 34,5% от гласовете и две спомагателни места в Европейския парламент, съгласно предварителните резултати.

Курц е първият канцлер в следвоенната австрийска история, отхвърлен по този метод. /БГНЕС и АФП
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР