Инициативен комитет от 150 души стартира създаването на политическа партия

...
Инициативен комитет от 150 души стартира създаването на политическа партия
Коментари Харесай

Създаваме партия ИЗПРАВИ СЕ, БЪЛГАРИЯ като липсващата социална алтернатива на властта: Манолова

Инициативен комитет от 150 души започва основаването на политическа партия ИЗПРАВИ съдебна експертиза, БЪЛГАРИЯ. Основа на новата партия са членовете на гражданската платформа Изправи се.БГ отпред с Мая Манолова.

В инициативния комитет се включват хора от всички сфери на публичния живот у нас: адвокати, икономисти, лекари и медицински сестри, инженери, спортисти, артисти, режисьори, студенти, енергийни специалисти, академични преподаватели, учители, хора ангажирани с разнообразни обществени и цивилен дела.

 

" Една година след 4-ти април, когато хората отстраниха Борисов от властта и поради голямото отчаяние, че моделът на Борисов се възпроизвежда и надгражда от новата власт, промените буксуват, справедливостта чака на дълга опашка пред затворена врата, отчаянието на хората е на път да провокира най-големия призрачен сън: опция за реванш на тези, против които хората на площадите викаха " Мутри, вън! ".

Очевидно е, че обществен дирек в новата власт липсва, сякаш обществената партия съобщи ползите на хората. Затова в този момент е моментът за основаване на нова обществена партия, която да изиска нов вид страна.

 

 

Не страна, която да обслужва олигарсите и да мачка хората, а страна, която да се бори с бедността и неравенствата. Държава, в която хората са преди облагите. Държава, която да обезпечи правдивост в този момент, ефикасна правосъдна система, тъждество на всички пред закона, без недосегаеми. " Така Мая Манолова обоснова потребността от създаваната нова партия Изправи се България.

Относно политическата ориентировка на новия план госпожа Манолова разясни: " Нас хората ни познават кои сме, няма потребност да се потвърждаваме защо се борим. Ние ще сме обществената опция, ние ще сме обществената партия. Социалното е обикновено. В цяла Европа общественото не е ляво или дясно, то просто е обикновено. Социалните страни са естествени страни. В България през днешния ден липсва обществена партия, която да стои зад работещите хора, да поддържа дребните производители, дребните земеделци, пенсионерите, хората с увреждания. "

В изявлението си при учредяването на новия план водачът на Изправи се изиска обществена България без беднотия и смазващи неравенства; солидарна България, в която правата на работещите хора са защитени; обективна България,
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР