Инициативата за референдум за Договора с България е единственият начин,

...
Инициативата за референдум за Договора с България е единственият начин,
Коментари Харесай

Мицкоски: Договорът с България е източникът на всички проблеми за Северна Македония

Инициативата за референдум за Договора с България е единственият метод, по който опозицията може да работи, сподели ръководителят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски в изявление за македонския седмичник „ Фокус “.

Мицкоски изрази убеденост, че ВМРО-ДПМНЕ ще сформира идващото държавно управление и разгласи отдръпването си от политиката, в случай че даже един народен представител съобщи доверието му. „ Целта ни е 61 депутати “, сподели той.

Относно позицията си, че избира албанската съпротива като съдружен сътрудник пред ДСИ, водачът на ВМРО-ДПМНЕ акцентира, че е пристигнало времето, когато ДСИ би трябвало да прекара един избирателен цикъл в съпротива.

На въпрос дали е допустимо ВМРО-ДПМНЕ да напусне Народното събрание, Мицкоски отговори, че напускането на Народното събрание е изключено, тъй като това е единственият метод държавното управление да извърши всичко, което откри за добре.

„ Референдумът и поставеният за него въпрос са доста прецизни и се отнасят до източника на всички проблеми - двустранният контракт с България “, сподели Мицкоски.

Според него ръководителят на Скупщината Талат Джафери нелегално е приел ролята на парламентарен арбитър, когато е взел решението за отменяне на самодейността за референдум.

„ Те знаят, че ще има изборна интензивност и че хората са срещу този контракт, който е източникът на асимилацията, която СДСМ и Димитър Ковачевски реализират. ВМРО-ДПМНЕ има въпрос в референдума, който не трансформира наличието на контракта, а оспорва закона, който го афишира за годен “, сподели Мицкоски.

Според него крайната цел на България е да потвърди, че македонският народ има български корени, а в историята и културата има българска нотка.

„ Конституционните ремонти отварят пътя към проблемите пред нас. Тогава на една маса ще преговаряме за европейски стандарти, превоз, опазване на здравето, обучение, правова страна, а на друга маса за Самуил, Климент, Наум, възрожденците, илинденците. Каквито и критерии да реализираме на едната маса, в случай че на другата маса не приемем, че през Втората международна война българите са били окупатори, а не админи, нещата, за които сме се разбрали на първата маса са безсмислени, сподели Миткоски.

Изходът от тази обстановка, сподели водачът на Вътрешна македонска революционна организация - ДПМНЕ, е всички дружно да се разгласят за референдума, да изоставен контракта и да седнат още веднъж да договарят за нов контракт, в който да няма такива подводни камъни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР