Инициативата за назначаване и освобождаване на шефа на НСО принадлежи

...
Инициативата за назначаване и освобождаване на шефа на НСО принадлежи
Коментари Харесай

Радев: Шефът на НСО не е работа на кабинета!

Инициативата за назначение и освобождение на шефа на НСО принадлежи на президента, а не на държавното управление. Те нямат пълномощия да ми оферират каквото и да било.

Това сподели президентът Румен Радев във връзка предлагането на Министерския съвет за освобождение на военачалник Емил Тонев по поста шеф на службата.

Радев даде да се разбере, че няма желание да го в профил от работа.  Причините  – отправените към него претенции и претекстове са повърхностни и несъстоятелни, навяващи внушения.

Тяхната фактология никога не допуска аз да освободя началника на НСО, изясни президентът.

Има орган, който управлява службата и дефинира дали има нарушаване – това не е нито министър председателят, нито Министерски съвет, добави Радев.

Според него продължаващите опити да се политират службите не е в полза на сигурността.

Нормални са ни връзките с Петков, в реда на нещата е когато се взимат решения, да се взимат въз основата на закона, сподели Радев.

Президентът засегна и проблема с избора на гуверньор на Българска народна банка.

Това е решение напълно в пълномощието на Народното събрание и чакам то да способства за стабилността на нашата банкова система, разяснява президентът.

Колкото по-политизиран е един претендент, толкоз по-трудно се получава, сподели Радев.

Във връзка с възможното изпъждане на съветския дипломат Елеонора Митрофанова, Радев сподели, че държанието на посланичката от дълго време е прекрачило допустимите правила на дипломатическата активност.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР