Инициативата Спаси София искат столичната община да възложи незабавно извършването

...
Инициативата Спаси София искат столичната община да възложи незабавно извършването
Коментари Харесай

Спаси София: Не искаме улица, направена в час по трудово

Инициативата ”Спаси София ” желаят столичната община да разпореди неотложно осъществяването на експертиза за качеството на вложените материали в ремонта на улица ”Граф Игнатиев ”.
Ето какво написаха от " Спаси София " във Facebook:

Очевидна е разликата в качеството на настилките по Графа - една част от плочите задържат влага, вследствие на което са осезаемо по-тъмни от останалите. По този метод е нарушен растера, който се обезсмисля, а цялата улица наподобява грозно и мърляво.

Разликите остават, макар поредицата от дни с топло време. Вероятно става дума за разнообразни партиди с друго качество на плочите, само че е неприемливо разликата във външния тип да бъдат толкоз основни. Експертите, с които се посъветвахме, показаха подозрение, че може да става дума за вложение на по-некачествени или несъответствуващи материали за икономисване на пари, като да вземем за пример вложение на варовик за сметка на цимент.

За да се разбере, от кое място идва този значителен недостатък, настояваме Общината неотложно да разпореди експертна инспекция от самостоятелна лаборатория. Ако се потвърди, че качеството на материалите за еднакъв артикул не е еднообразно, компанията реализатор и надзора би трябвало да понесат извънредно съществени наказания.

Г-жо Йорданка Фандъкова, казусът е сериозен и няма да се реши от единствено себе си. Затова чакаме обществено да оповестите резултатите от инспекцията, в това число с съответно пояснение, за какво се следят толкоз съществени разлики в качеството и външния тип. Вие и гл. арх. Здравко Здравков, дължите и отговор по какъв начин смятате да решите този проблем, тъй като не желаеме в идващите десетилетия да се разхождаме по улица, направена в час по трудово. След изхарчени 24 млн. лева и една година мъчения, софиянци заслужаваме незабавни отговори и вдишване на отговорност!
СпасиСофия #РемонтНаРемонта #ГафИгнатиев

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР