Инициативата се ползва с изключителната подкрепа от страна на клиентите

...
Инициативата се ползва с изключителната подкрепа от страна на клиентите
Коментари Харесай

BILLA България удължава кампанията Купи и Дари

Инициативата се употребява с изключителната поддръжка от страна на клиентите на комерсиалната верига и генерира над 4 тона хранителни артикули за по-малко от месец

BILLA България удължава с още един месец интервала на благотворителната акция „ Купи и Дари “, осъществена взаимно с Българския Червен кръст, в поддръжка на бежанците от Украйна. До 10 май, 2022 година всеки клиент, който желае да поддържа самодейността под наслов „ Да помогнем дружно на украинските бежанци “, може да го направи, като закупи трайни хранителни артикули и ги сложи в добре познаните брандирани колички, ситуирани в касова зона на магазините на веригата в цялата страна.

Каузата среща изключителната поддръжка на клиентите на компанията и генерира над 4 тона хранителни артикули за по-малко от месец от старта, към които комерсиалната верига добави такива на стойност от почти 2500 лева, а БЧК разпределя на настояща база, за бързо застраховане на потребностите.

„ Като обществено виновна компания, за нас е извънредно значимо да действаме отговорно в подобен сложен миг за бежанците, които идват в страната. Осигуряването на базовите нужди е главен приоритет за тях. Затова имаме вяра, че събраните в магазините ни артикули ще се трансфорат в знак на съпричастност и ще им вдъхнат вяра за едно по-добро и спокойно бъдеще. Благодарим на всички, които способстваха за триумфа на общата ни идея, както и на тези, които ще продължат да подаряват и с удължаването на акцията, “ показа Вигинтас Шапокас, изпълнителен шеф на BILLA България.



Настоящото издание на самодейността „ Купи и Дари “ е още една стъпка, която BILLA подхваща в поддръжка на украинските бежанци в България. За задачата, веригата продължава дейното си съдействие с БЧК като предава питателните артикули на районните организации и взаимно координират дейностите в отговор на настоящите потребности.

От началото на годината акцията „ Купи и Дари “ осъществя извънредно положителни резултати в изгода както на украинските бежанци, по този начин и на хората в потребност в страната. Над 9 тона артикули са събрани през първото тримесечие на годината като общата им стойност надвишава 40 500 лева За съпоставяне през първото тримесечие на предходната година акцията е генерирала над 6.8 тона артикули на стойност над 19 000 лв.. Благодарение на това 490 обществено слаби български жители са получили поддръжка под формата на трайни хранителни артикули, както и над 700 лица настанени в 11 обществени институции в страната. Над 900 украински бежанци и техните фамилии са получили пакети с храни в отчетния интервал.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР