Инициативата на Лидл България, която за осма поредна година осигурява

...
Инициативата на Лидл България, която за осма поредна година осигурява
Коментари Харесай

„Зелена линия Витоша“ все по-популярна и сред чужденците у нас

Инициативата на Лидл България, която за осма поредна година обезпечава безвъзмезден и комфортен транспорт до планината, се радва на все по-голяма известност и измежду задграничните туристи в София. Англичани, италианци и белгийци са част от хилядите фенове, които интензивно употребяват „ Зелена линия Витоша “. 

Близо 3000 души са достигнали до планината с безплатния превоз на " Зелена линия Витоша ", от старта на тазгодишното издание на самодейността при започване на юли месец до момента. Сред позитивните трендове, които се виждат тази година, е, че от ден на ден младежи избират брандираните рейсове, с цел да се качат на чист въздух през уикендите, като най-малките от тях са на възраст сред 6 и 7 години. Не липсват обаче и по-зрели фенове на високопланинските спускания, като най-възрастният колоездач е на повече от 50 години, а най-възрастният пешеходец доближава до 72 години.

Безплатните автобусни линии на Лидл България както за пешеходци, по този начин и за велосипедисти са разполагаем всеки уикенд и в празничните дни през цялото лято до 24 септември, в това число. На спирките са ситуирани табели с разписанието.

„ Зелена линия Витоша “ за пешеходци: А втобусите за пешеходци пътуват всеки уикенд и в почивните празнични дни. Графикът е: потегляне в 8:00 ч. и в 9:00 ч. от стадион „ Васил Левски “ и връщане в противоположната посока в 17:00 ч. и в 18:00 ч. от „ Златни мостове “.

„ Зелена линия Витоша “ за велосипедисти: Автобусите за велосипедисти се движат по две линии. Първата велолиния потегля от спирка „ Зоопарк “ през „ Бай Кръстьо “ и стига до хижа „ Алеко “ и е изключително желана от одобрени байкъри. Втората велолиния е с дестинация с. Бистрица и с. Железница и е подобаваща за фамилии с деца на колела, поради по-леките и полегати трасета, които предлага тази част на Витоша. За в допълнение улеснение велоавтобусът потегля от метроспирка, като колоездачите ще могат да употребяват свободно метрото за напредване с велосипедите всеки уикенд. Маршрутът на втората велолиния започва от НСБАЛ (2542) – спирка на бул. " Г.М.Димитров " над Метростанцията в посока Зоопарка, и минава през с. Бистрица до с. Железница.

Двете велолинии ще се движат до 24 септември 2018 година и потеглят надлежно в 8:20 ч. и в 10:30 ч. от началните спирки. Велоавтобусите са еднопосочни и са предопределени единствено за хора с колела до запълване потенциала от 26 колела.

Повече информация за „ Зелена линия Витоша “ може да намерите тук.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР