Инициатива на фона на дебат за членство в НАТОШведското правителство

...
Инициатива на фона на дебат за членство в НАТОШведското правителство
Коментари Харесай

Брошури подготвят шведите за война

Инициатива на фона на спор за участие в НАТО


Шведското държавно управление ще разпрати 20-странични брошури до всяко от 4,8-те млн. семейства в скандинавската страна, с които осведоми какво да вършат жителите при положение на война, съобщи “ИЮ Обзървър ”. Шведите са посъветвани да се запасят с храна с по-голяма продължителност, питейна вода, топли облекла, спални чували, чаени свещи и мокри кърпички. Инициативата идва на фона на продължаващ спор за вероятно участие на страната в НАТО и връщане на наложителната военна работа предходната година.

Освен за война брошурите дават препоръки по какъв начин да се работи при терористични или хакерски атаки, естествени бедствия и съществени произшествия.

Подготвените усъвършенстват “способността на страната като цяло да се оправи с огромен напън ”, се показва в държавните препоръки, озаглавени “Ако пристигна рецесия или война ”.

През 2016 година Германия също прикани жителите си да се запасят с храна и вода за 5-10 дни при положение на изключителна обстановка в народен мащаб. Същата година и Литва инструктира жителите си, какво да вършат при положение на съветска инвазия, като включи и упътвания за оцеляване в дивата природа.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР