Инхалаторни продукти и антибиотици от поне три вида липсват на

...
Инхалаторни продукти и антибиотици от поне три вида липсват на
Коментари Харесай

Липсващи антибиотици на пазара, как решаваме проблема

Инхалаторни артикули и антибиотици от най-малко три типа липсват на пазара сега. Надаваме се до седмици да се овладее обстановката - това е увещание от страна на производителите. Информацията за наличност на медикаменти би трябвало бързо да стига до лекарите с цел да изписват други типове, съобщи пред Българска национална телевизия Богдан Кирилов, шеф на Изпълнителната организация по медикаментите.

Според него за един от изчезналите артикули е издадено позволение за заместващ. Инициирани са и полемики, с цел да може системата да е съответна на пазара. В нея са включени 63 продукта, неразрешени за експорт. Тя е създадена по този начин, че да изключи субективния фактор.
-->
Наличността се образува от аптеките и от търговците на едро - има инструкции за предпочитано разпределение към аптеките и отмерено за цялата страна, само че има и търговски взаимоотношения с частен темперамент. Държавата няма роля в заявяването на количествата. При инспекции се открива наличия, само че аптеките имат контракти с разнообразни търговци на едро.

Има оферти за законодателни промени да бъдат регламентирани по-стриктно връзките сред търговци на едро и на дребно, добави Кирилов.

Той посочи, че в международен мащаб 50% от медикаментите не са разпределени вярно, по тази причина Европейска комисия си е сложила това като приоритет.

Кирилов съобщи, че към коронавирус имунизациите ползата е по-нисък - от ноември до момента са сложени 25 000 дози, все още доставките на най-използваната ваксина са отсрочени.

България е декларирала, че желае да получава действителните количества. В Европейски Съюз има съществени остатъци от ваксини. В организацията не разполагаме с информация какъв брой ни коства да ги внесем и след това да ги унищожим.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР