ингапур стана първата държава в света, която одобри продажбите на

...
ингапур стана първата държава в света, която одобри продажбите на
Коментари Харесай

Сингапур разреши продажбата на пилешко, създадено в лаборатория

ингапур стана първата страна в света, която утвърди продажбите на пилешко месо, основано в лаборатория, написа Решението дава опция на основаната в Сан Франциско стартъп компания Eat Just да предлага продукта.

Singapore becomes the first to allow the sale of cultured meat after approving Eat Just to sell its lab-created chicken
— Bloomberg (@business)
За основаването на месото ще бъдат извличани скотски кафези без да се постанова кръвопролитие на пилета.

То в началото ще бъде налично на хапки единствено в един ресторант в страната. Компанията обаче се е насочила към закупуването на в допълнение съоръжение, с цел да разшири продажбите си и в други заведения, както и питателните магазини.

Eat Just приветства решението на Сингапур и го назова "пробив за световната хранителна промишленост ", като изрази вяра други страни да последват този образец.

Търсенето на други възможности на естественото месо се разрасна през последните десетилетия поради безпокойствие на потребителите за здравето на животните и околната среда, показва.

Singapore approves lab-grown 'chicken' meat
— BBC Business (@BBCBusiness)
Според Barclays пазарът за други възможности на месото може да доближи $140 милиарда идващото десетилетие или към 10% от световната промишленост с месо, оценена на $1,4 трилиона.


Варианти на растителна основа все по-често се срещат по лавиците на супермаркетите и в менютата на заведения за хранене.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР