Информацията за състоянието на автомобила, която към днешен ден може

...
Информацията за състоянието на автомобила, която към днешен ден може
Коментари Харесай

MIT представи програма за смартфони, извършваща диагностика на автомобилите

Информацията за положението на автомобила, която към сегашен ден може да се получи единствено със скъпо съоръжение, скоро ще стане известна на всички, които имат смарт телефон. Учените от Масачузетския софтуерен институт сътвориха специфичен ИИ логаритъм, който прави диагностика на автомобила и подава сигнал при нужда от човешка интервенция.
Програмата е неповторимо лесна за потребление – лидерът просто сяда в автомобила и слага смарт телефона някъде в купето. Телефонът независимо оповестява, дали едната гума не е задоволително надута, дали е нужна промяната на въздушния филтър или двете свещи към този момент не работят както би трябвало.

Системата на MIT може да прави диагностика на всички коли и не се лимитира единствено до личния. Това е по този начин, тъй като за диагностиката смарт телефонът на никое място не се включва и не е належащо в допълнение съоръжение. Достатъчна е информацията от микрофона и акселерометъра . Диагностиката се реализира посредством вписване на шумовете и вибрациите на работещия автомобил и неговия мотор. Алгоритъмът употребява машинно самообразование за обработката на тази информация и демонстрира каква е неизправността.

Създателите на това приложение акцентират, че точността на диагностиката е 90% и може да икономиса на водителя на елементарен автомобил към $125 годишно, а на товарен – $600 годишно.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР