Информацията е като дъното на чаша изпито кафе, по което

...
Информацията е като дъното на чаша изпито кафе, по което
Коментари Харесай

Светльо Витков: Една от основните ни цели е политическата образованост на гражданите |

Информацията е като дъното на чаша изпито кафе, по което гледачката пояснява предишното, сегашното и бъдещето.

Колко от нас могат да се похвалят, че имат тези качества? А и тези, които могат, нормално не се хвалят.

Преди демокрацията имаше нищожна информация, а през днешния ден плуваме в нея, както гларус в Черно море. Отвсякъде мазут и фекалии. Сега главната задача на човек е да хигиенизира сетивата си - изборно и осъзнато да отхвърля ненужното и манипулативно, да търси и намира достоверни източници, с цел да се образова и да натрупа познания по определения път.

По-тъжната част от историята е, че огромна част от хората даже нямат път и цели, а живеят вегетативно, задоволявайки първичните си потребности и инстинкти, водени от осведомителните модели на държание от медиите, спуснати от архитектурата на ръководството.

Информиран не значи просветен. Натрупването на познания в дадена сфера или област е в дълбокото проучване на генезиса и историята, същността, процесите и проблематиката, другите теории и гледни точки.

От друга страна, познание без процедура е лишено от смисъл.

Знанията и образоваността в дадена област, дружно с практиката и опита, дават опция на човек да разчита дадена информация, както гледачка - дъното на изпитата чаша кафе.

Затова политически отзиви, позиции и мнения на хора без познания, обучение, процедура и опит в региона, са просто отражение на чуто, прочетено или забелязано по медиите (често жълти) или от познати.

Това не са лични отзиви и позиции, а прокламирани политически тактики за надзор и опазване статуквото на ръководството, основани от политическите стратези за медиите.

Затова и една от главните цели на Политическа партия Глас Народен е политическа начетеност на българските жители.

Ние имаме своя специалност и не искахме да ставаме политици, само че те ни накараха да бъдем, тъй като... просто не им пука за нас.

Парламентарни избори 2021 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР