Информацията, че украински радикали са отговорни за зверствата в Украйна

...
Информацията, че украински радикали са отговорни за зверствата в Украйна
Коментари Харесай

Видях с очите си: Руснаците бяха убили майка с бебе и минирали количката. Така взривиха трима военни |

„ Информацията, че украински радикали са виновни за зверствата в Украйна – е цялостна нелепост. Това са легенди и митове за опрощение на едни зверства, които не престават последните осем години ”. Това съобщи пред Нова телевизия Юрий Косев, българин от Украйна, който сега е в Киев.

" Чувахме, че го има в Донбас и Крим... Че има геноцид, само че в този момент го видяхме с очите си. Проблемът не е единствено в Буча. Беше завзет значителен регион. Сега са се изтеглили съветските войски. В неделя бяхме в Иванков. Това е град на 40 километра от Киев. Бяхме с националната армия в едно от селата там, помагахме за товарене на трупове. Видяхме потресаващи неща. Там е същото като в Буча. В едно малко селце имаше десетки избити мирни хора ”, описа той.

Косев описа и най-ужасното нещо, което самичък е видял.

" Имаше убита жена с малко дете в количка. И то беше убито. Бяха минирали количката. Когато се пробваха да вземат детето, се взривиха трима военни. Бяха ранени, а доколкото разбрах, са умряли след това ", описа той.

Според Косев всяка втора-трета къща е минирана. 

" Местните хора описват, че е било смут. Нямат нито едно животно оживяло. Това, което не са го изяли, просто са го разстреляли. " Рашистите ", по този начин ги назоваваме тук, не са давали на хората да ги ядат. Страшна воня е. Разграбени са съвсем всички домове. Имаше един съветски камион, взривен от нашите, когато са се изтегляли. Видях, че имаше тенджери и тигани. И прашки! Представяте ли си, женски гащи са крали ", описа той.

Според него обяснението за насилието е да се всее боязън измежду хората, с цел да се подчинят на съветския агресор.

" Разстрелвали са и просто за забавление. Примерно, преди три седмици съученик на брачната половинка ми избягаха на вилата си, покрай Буча. Нямали вода и понякога са ходили да си пълнят по време на окупацията. Отиват две момчета за вода и едното го прострелват руснаците. На въпроса за какво, ние не сме въоръжени, не сме опасност, споделили на другия - " с цел да имате почит и да ви е боязън ", описа още Косев, който до 28-годишна възраст е живял в България.    
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР