Информацията беше оповестена от пресцентъра на ФСБ. Установено е, че задържаните

...
Информацията беше оповестена от пресцентъра на ФСБ.
Установено е, че задържаните
Коментари Харесай

Задържани от ФСБ в Дагестан чужди бойци са финансирали атентата в Крокус

Информацията беше оповестена от пресцентъра на ФСБ.

" Установено е, че арестуваните бойци директно са взели участие във финансирането и обезпечаването със средства причинителите на терористичния акт, сбъднат на 22 март 2024 в концертната зала " Крокус сити хол " в Москва ", гласи формалното известие на ФСБ.

От службата прецизират, че четиримата непознати жители са подготвяли и терористичен акт на публично място в Каспийск, Дагестан. Те изучавали местността, подготвили бомба и купили автоматизирано оръжие.

" Имали са желание след осъществяването на офанзивата да изоставен територията на Русия ", оповестява " Известия ".

Според " Интерфакс " един от четиримата арестувани е признал, че персонално е докарал в Москва оръжията, употребявани от нападателите.

Вчера съветските управляващи оповестиха, че са задържали група мъже, които са възнамерявали актове на принуждение, само че не предоставиха елементи за тяхната народност.

Най-малко 144 души починаха при нападението на 22 март. " Ислямска страна " пое отговорност за офанзивата, само че съветските управляващи считат, че " украинските националисти " са свързани с нападението - изказване, което Киев отхвърля.

Четиримата мъже, които са упрекнати, че са директни причинители на терористичния акт в " Крокус сити хол ", са етнически таджики.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР