Информация за обидното изказване на шефа на Специализираната прокуратура Иван

...
Информация за обидното изказване на шефа на Специализираната прокуратура Иван
Коментари Харесай

Иван Гешев все пак стигна до Световния еврейски конгрес

Информация за обидното изявление на шефа на Специализираната прокуратура Иван Гешев, който намеси Световния еврейски конграс в ареста на кметицата Десислава Иванчева, към този момент е стигнала до авторитетната интернационална организация. Това научи Фрог нюз от свои източници в Ню Йорк, близки до централата на организацията там и представителството й в Брюксел. Преди дни Организацията на евреите в България " Шалом ", която съставлява българската еврейска общественост в границите на Световния еврейски конгрес, изрази своето неразбиране от безусловно неуместния намек, изработен от Иван Гешев по време на конференцията във връзка ареста на кмета на столичния регион “Младост”.

Организацията на евреите в България " Шалом " постоянно подкрепяла правомерните дейности на българските управляващи в границите на закона. Непонятно е обаче по какъв начин и за какво Световният еврейски конгрес беше даден като образец за международна мощ, която ще се намеси във вътрешните каузи на страната, в случай че органите на реда не съблюдават буквално наказателно-процесуалния кодекс, написа в обръщението на „ Шалом “.

" Подобно съпоставяне уронва престижа и накърнява положителното име на една от най-авторитетните еврейски организации в света, която има особено приятелско отношение към България и постоянно е оценявала високо напъните на страната да се бори с антисемитизма и езика на омразата. За страдание, съответният образец демонстрира тъкмо противоположното и основава възприятие на паника ".

Ето какво сподели Гешев във връзка зрелищния арест на Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова: " Ако бяхме я преместили някъде, тя отново ще твърди, че някой й ги е поставил тези пари. В колата има кашон на задната седалка. Ако бяхме я отстранили да не участва - каквато опция имахме, отново щяхте да ни обвините в пиар акция, а ние се борим за правата на хората! Пак щяха да кажат, че те са доста положителни, че има интрига и щеше да се намеси Световният еврейски конгрес... "

Според нашите източници със скандалните думи на спецпрокурора бил осведомен към този момент и президентът на СЕК Роналд Лаудер. Лаудер постоянно е изразявал своето почитание към България, която избави своите евреи по време на Втората международна война. Но той е и несклоняем герой против всяка изява на антисеметизъм.

Припомняме, че Световният еврейски конгрес (World Jewish Congress, WJC) е основан през 1936 година в Женева, Швейцария. Основната цел на организацията е да се бори против изявите на антисеметизъм по света. На последния конгрес на WJCбе маркирано, че макар всички старания на държавни и публични организации, антисеметизмът е пуснал корени в значително страни, някои от които демократични и членуващи в демократични алианси и съюзи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР