Инфографиките са визуализирани картини, представящи различни статистически проучвания за света

...
Инфографиките са визуализирани картини, представящи различни статистически проучвания за света
Коментари Харесай

Иван Люцканов: Инфографиките представят статистически проучвания по достъпен начин

Инфографиките са визуализирани картини, представящи разнообразни статистически изследвания за света и България по извънредно наличен метод и от достоверни източници. Това сподели в предаването " Човекът на фокус “ на Радио " Фокус “ Иван Люцканов – създател на страницата " Землевеж “.

Идеята за ифографиките се поражда измежду диалози с негови другари и потребността от отбрана посредством цифрови причини. " Винаги съм обичал да узнавам всякакви неща за света към себе си и открих, че една картинка коства колкото 1000 думи, и че си заслужава да имаме инфографика по най-честите и значими въпроси.  В една инфографика човек може да види защо става дума и без да е осведомен с математика, статистика, без да чете дълги текстове. Затова взех решение да върша такива инфографики и да ги споделям в платформи, обществените мрежи, с цел да ги видят и други и да се вдъхновят от тях. “

Направата на една елементарна инифографика не лишава доста време и не е нещо извънредно комплицирано, описа още Иван Люцканов. " Недостатъкът на простата инфографика е, че не може да е толкоз изчерпателна или пък скрива някои детайлности. Но това е ситуацията в обществените мрежи. За основаването им е належащо човек да има и някакъв опит и да има по-информиран взор над нещата. “

Според Иван Люцканов два вида неща стават по-популярни: " Първият вид са нещата по по-прости тематики, примерно неща от всекидневието. Това става преднамерено по-популярно в сравнение с неща, свързани с стопанската система или енергетиката. Вторият тип са тези на известни тематики. Примерно инфографиките за избори стават доста известни. Ако нещо се тиражира в медиите, то става известно и в обществените мрежи. “ Това съгласно него е и проблем, тъй като " би трябвало значимите неща да стават значими и преди да бъдат наложителни и незабавни “.

Не е вярно и добре човек да се образова от обществените мрежи, те не би трябвало да са източник на обучение, а по-скоро на ентусиазъм, което да те провокира да отидеш някъде другаде и да прочетеш повече и по-задълбочена информация по тематиката, и по този начин самичък да изградиш мнение: " Аз доста повече избирам да преглеждам себе си като подстрекател, в сравнение с като преподавател в обществените мрежи, “ сподели още той.

Иван Люцканов показа още, че е избрал да се върне във Варна, защото човек се усеща по-добре в родното си място. " Винаги съм имал някакво предпочитание и фантазия да се развъртвам в България и да се занимавам с някаква общественополезна активност в родното си място. И това връщане ми дава и този късмет, “ показа още Иван Люцканов – създател на страницата " Землевеж “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР