Инфлацията във Великобритания достигна до най-високото ниво от 40 години

...
Инфлацията във Великобритания достигна до най-високото ниво от 40 години
Коментари Харесай

Инфлацията във Великобритания достигна 40-годишен връх

Инфлацията във Англия доближи до най-високото равнище от 40 години предишния месец, до момента в който войната в Украйна подхранва по-нататъшно нарастване на цените на храните и горивата, предава Асошиейтед Прес.

Инфлацията на потребителските цени се форсира до 9% през 12-те месеца до април, по отношение на 7% предходния месец, заяви Службата за национална статистика в сряда. Това е най-високият % от 1982 година, когато инфлацията доближи 11%, съгласно статистическото моделиране на Службата за национална статистика (СНС) на Англия.



Милиони семейства в цяла Англия бяха наранени от 54-процентовия скок в сметките за газ и електричество предишния месец, откакто регулаторите усилиха горната граница на цените на силата, с цел да отразят предходни нараствания на цените на едро. Руската инвазия в Украйна оказа спомагателен напън върху цените на храните и силата.

Данните ще усилят натиска върху държавното управление за намаляване на рецесията с повишаването на живота, която съгласно прогнозите на икономистите ще докара до най-големия спад в стандарта на живот от 50-те години на предишния век, написа Асошиейтед Прес..

Правителството може да понижи налозите върху приходите и изготвя проекти за увеличение на дотациите за хора с ниски приходи, които се затрудняват да заплащат сметките си за сила, оповестиха английските медии в сряда. Кабинетът също по този начин обмисля налог върху непредвидените облаги за енергийните компании, които се възползват от високите цени на петрола и газа.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР