Инфлацията в Аржентина се очаква да достигне 53 процента през

...
Инфлацията в Аржентина се очаква да достигне 53 процента през
Коментари Харесай

Аржентина очаква 53% инфлация до края на годината

Инфлацията в Аржентина се чака да доближи 53 % през декември 2019 година преди да отстъпи до 34 % през 2020 година Тези прогнози са заложени в бюджета за следващата година, заяви организация " Ройтерс ".

Бюджетните прогнози плануват също, че стопанската система на страната ще се свие със приблизително 2.6 на 100 през 2019 година, само че през 2020 година ще се върне към напредък с ритъм 1 на 100.

Правителството чака курсът на националната валута да потъне до 67 песо за $. В момента най-голямата държавна банка в страната " Банко насион " (Banco Nacion) прави оценка валутния курс на 57 песо за $.

Представител на министерството на финансите, поискал анонимност, уточни, че новият бюджет ще бъде показан на 16 септември.

По данни на Националния статистически институт на Аржентина през 2018 година инфлацията в страната е била 47.6 на 100, напомня ТАСС.

Икономическата обстановка в Аржентина се утежни след първичните избори на 11 август, при които настоящият президент Маурисио Макри загуби от лявоцентристкия претендент Алберто Фернандес. След оповестяването на резултатите курсът на песото по отношение на $ внезапно се намали, а главният показател на фондовата борса Merval потъна с 38 на 100.

Президентските избори в Аржентина са планувани за 27 октомври. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР