Инфлацията твърдо ще намалява. Това коментира министърът на икономиката и

...
Инфлацията твърдо ще намалява. Това коментира министърът на икономиката и
Коментари Харесай

Министърът на икономиката: Предстои историческа инвестиция у нас от 1 милиард евро

Инфлацията твърдо ще понижава. Това разяснява министърът на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов. Той уточни, че служебното държавно управление е окуражено това да стане с бързи темпове и поради приемането на България в еврозоната.
Прочетете още
„ Следващите няколко месеца се надяваме инфлацията да спадне сензитивно. Не просто се надяваме, а работим за това. Първата стъпка бяха енергийните източници - газът спадна, сега е значимо депутатите да решат за над 200 лв. отплата за тока ”, добави той.

Министърът прикани народните представители да гласоподават и компенсиране поради цените на газа. „ Компаниите, с цел да са сигурни и да имат твърда предвидимост, държат да има гласувано, че в случай че цената се качи над 200 лева, ще бъдат обезщетени. Това ще помогне за понижаване на инфлацията ”, акцентира Стоянов.

По думите му 3% инфлация, какъвто е критерият за еврозоната, звучи прекомерно оптимистично. „ Със сигурност към 5%,6%,7% би било търпимо в тази обстановка на годишна база. На месец ще продължи да спада ”, сподели още той пред Нова телевизия.

Над 1 милиард евро ще внесе немски вложител в Северозападна България, разкри още Стоянов, като той дефинира инвестицията за историческа.

" Това ще стане до 2 седмици. Сега единствено ще кажа, че те към този момент са подписали, чакат ни нас. Мощността ще е колкото на един блок на " Козлодуй ". Става въпрос за възобновими източници ", добави той.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР