Индустрията, която бълва порнография, се ръководи от нуждите на мъжете

...
Индустрията, която бълва порнография, се ръководи от нуждите на мъжете
Коментари Харесай

Странна работа! Откриха за кого е полезно порното

Индустрията, която бълва порнография, се управлява от потребностите на мъжете и е ориентирана най-вече към мъжката публика. Основният акцент е върху мъжкото наслаждение, а дамите нормално са показани като обекти на мъжката сласт и предпочитание. На този декор най-ново изобретение се оказва ненапълно иронично.

Никола Соме, старши откривател в LIVES към Университета в Лозана, и Жак Берент, професор по обществена логика на психиката в Женевския университет, организират огромното изследване, чиито резултати са оповестени във февруарския брой на Psychological Medicine. Те свързват гледането на порнография с намаляването на половата функционалност при мъжете и с увеличението й при дамите.

През юни 2015 година Соме и Берент предизвикват анонимно изследване измежду над 100 000 души, най-вече от френскоговорящи страни, на междинна възраст 21 години. Участниците отговаряли на въпроси за взаимоотношенията, интимността и половото задоволство, както и за честотата на гледане на порнографско наличие. Те били помолени да се включат в изследването още веднъж през 2016 година и 2017 година, на което дали отговор към една пета от първичните участници.

След като проучват данните, откривателите откриват, че мъжете, които оповестяват за податливост към гледане на порно (по осемстепенна канара от " в никакъв случай " до " доста постоянно " ), правят оценка личното си полово показване и действие ниско във връзка с фактори като предпочитание, възбуденост и дарба за постигане на оргазъм. Техните сътрудници също оповестяват за по-ниски равнища на полово задоволство.

При дамите обстановката е противоположна. Тези, които са гледали нецензурен видеа, оповестяват за повишение на половата интензивност и функционалност, за разлика от тези, които не са гледали.

Този контрастност може да бъде пояснен с доста евентуални аргументи. На първо място, мъжете и дамите гледат видеоклипове от друго естество. По-ранни изследвания демонстрират, че мъжете гледат по-често хардкор и култ порно от дамите, в което професионални артисти извършват подиуми, които не могат елементарно да бъдат възпроизведени в действителния живот. Това може да накара мъжете да имат неоправдани упования както към себе си, по този начин и към самия секс с партньорката си, което оказва негативно влияние върху степента на задоволство.

Освен това мъжете са склонни да гледат доста повече порнография, в сравнение с дамите. Отговорът " доста постоянно " за тях може да значи всекидневно гледане на полово наличие, до момента в който за дамите ˗ един път или два пъти седмично. Ежедневният интерес към порното за тях е по-скоро като забавление и може да попречи на интимността с колегата.

И най-после, обществото безмълвно предизвиква момчетата и младите мъже в тийнейджърска възраст към безразборни връзки и проучване на своята половост, до момента в който от девойките и младите дами в тийнейджърска възраст се чака да бъдат по-целомъдрени и скромни в връзките си с мъжете. Порнографията може да помогне на младите дами да преодолеят тези културни бариери, да покачат самочувствието си, да се научат да дефинират целите си и да получават наслаждение.

В Съединени американски щати към 84,4% от мъжете и 57% от дамите са имали опит с гледане на порнография, до момента в който доближат зрелост.

Влиянието на порнографията върху индивида е обект на задълбочени проучвания и диспути от страна на научната общественост, само че вероятните тънкости и нюанси са необятни. Въпреки това, както при съвсем всички други аспекти на живота, експертите предизвестяват, че е най-добре е да не се пристрастявате изключително към гледането на порно.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР