Индустриите на Германия и Франция ще си поделят работата по

...
Индустриите на Германия и Франция ще си поделят работата по
Коментари Харесай

Франция и Германия започват работа по танка, който ще замени Leopard и Leclerc

Индустриите на Германия и Франция ще си поделят работата по бъдещия европейски главен военен танк, оповестява Defense News. Ключовото за създаването на машината съглашение беше подписано от министрите на защитата на двете страни.

Към момента програмата се назовава MGCS (Main Ground Combat System - съществена сухопътна бойна система), като от немска страна ще вземат участие Krauss-Maffei Wegmann и Rheinmetall, а от френска - Nexter и евентуално Thales, Safran и MBDA на идващ стадий.
 Leopard 2 - танкът, с който Украйна желае да завоюва войната
Какво съставлява танкът, с който Украйна желае да завоюва войната

Бойната машина може да даде на Киев доста преимущество, само че не липсват и опасности

Основната цел на новия танк е да размени немските Leopard 2 и френските Leclerc. За задачата ще се създаде напълно нова платформа, която ще употребява и дронове и електромагнетични оръжия. Френският министър на защитата Себастиен Леконрю разяснява, че MGCS ще е стъпка оттатък съществуващата през днешния ден технология - изключително във връзка с съгласуваност, радиоелектронна битка, ризница и ограничения за самоотбрана.

Плановете са да има подготвен софтуерен демонстратор към 2030 година, а през 40-те години да стартира замяната на Leopard в Бундесвера. Още до края на годината Берлин се чака да насочи стотици милиони евро по контракти за развойна активност. Във Франция са малко по-умерени оптимисти, като проектите са Leclerc да излезе от приложимост малко преди 2050 година
 Русия (най-накрая) употребява новия си танк в Украйна
Русия (най-накрая) употребява новия си танк в Украйна

" Армата " към момента само стреля по врага от разстояние, оказа се незадоволително предпазен

Италия и Нидерландия имат интерес към програмата и може да се включат в нея, показва Defense News.
 Какви оръжия ще създава Франция в Украйна?
Какви оръжия ще създава Франция в Украйна?

Още през лятото на 2024-а

По време на срещата на министрите стана ясно, че взаимното сдружение на Krauss-Maffei Wegmann и Nexter KNDS ще строи цех в Украйна и той ще е за снаряди и аварийни елементи за френските и немските системи на въоръжение в нейните въоръжени сили. Те включват танковете Leopard 2, 155-милиметровите оръдия Caeser и ред други бойни машини.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР