Индустриалната активност в Китай се сви за четвърти пореден месец

...
Индустриалната активност в Китай се сви за четвърти пореден месец
Коментари Харесай

Индустриалната активност в Китай се свива за четвърти пореден месец

Индустриалната интензивност в Китай се сви за четвърти следващ месец през юли, демонстрират данните, откакто управляващите утвърдиха нови ограничения, ориентирани към стимулиране на втората по величина стопанска система в света, съобщи Агенция Франс Прес.


Официалният показател на мениджърите по покупките в производството (PMI) - основен измерител на фабричното произвеждане - доближи 49,3 под границата от 50 пункта.

Показателите за юли са малко по-високи от юнските 49,0 и по-добри от прогнозите в изследване на " Блумбърг ".

„ Общото равнище на разцвет в производството въпреки всичко продължи да се усъвършенства “, счита статистикът Жао Цин.

Китай се бори да усъвършенства растежа, защото възобновяване му след Ковид се изчерпва, което се дължи значително на бавните потребителски разноски.

PMI в непроизводствения бранш, който мери бизнес настроенията в секторите на услугите и строителството, падна до 51,5 през юли от 53,2 през юни, защото интензивността в услугите на финансовия пазар и недвижимите парцели се сви.

Поредица от мрачни стопански данни през последните месеци ускори апелите към длъжностните лица да приложат ограничения за поддръжка.

Правителството разгласява проект от 20 точки за увеличение на потреблението, в това число повече поддръжка за търсенето на жилища, бранша на културата и туризма и екологичното ползване, като да вземем за пример електрически транспортни средства.

Този месец Китай заяви, че стопанската система му е повишена с 6,3% през второто тримесечие, доста по-слабо от плануваните 7,1 на 100.

Висшите водачи на страната предизвестиха, че стопанската система е изправена пред " нови компликации и провокации ", както и " скрити рискове в основни области ".

Жао уточни ниския размер на задгранични поръчки, описвайки " комплицираната и тежка външна среда " и слабото търсене като съществени провокации за китайските производители. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР