Индонезия въвежда забрана на износа на палмово масло от 28

...
Индонезия въвежда забрана на износа на палмово масло от 28
Коментари Харесай

Най-големият производител в света на палмово масло спира износа му

Индонезия вкарва възбрана на износа на палмово масло от 28 април, на фона на дефицита на този артикул в страната, заяви вестник Nikkei, представен от Интерфакс.

Президентът на Индонезия Джоко Видодо съобщи, че възбраната се вкарва за неопределен срок.

Това решение, по думите му, е взето, с цел да " се обезпечи задоволително и налично предложение на растително масло за храна в страната ".

Индонезия е най-големият производител и експортьор на палмово масло в света, което масло всеобщо се употребява в хранителната индустрия, изключително сладкарството.

Предишната възбрана за експорт от страната на този скъп хранителен артикул беше въведена в края на януари и анулирана през март, само че след по-малко от два месеца още веднъж се вкарва.

Въвеждането на възбрана за експорт на палмово масло докара до скок в цената му на международните пазари до рекордни стойности.

Значително нарастване на цената беше регистрирано още в края на предходната година, а през тази година обстановката се усложни от руско-украинския спор, който, по мнението на специалисти, може да ограничи предлагането на растителни масла на международните пазари.

Фючерсите за палмово масло за юли на тържищата в Малайзия в края на предходната седмица, единствено за ден набъбнаха с 1,1% до 1484 $ за звук.

Що се отнася до Индонезия, без значение от това, че след пониженото предложение при започване на годината, в този момент предлагането в страната към този момент e увеличено, цените на палмовото масло си остават високи.
 Един от най-големите производители на палмово масло в света лимитира износа му
Един от най-големите производители на палмово масло в света лимитира износа му

Индонезия желае да намали цената му на вътрешния пазар
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР