Индонезия ще отпусне от бюджета си за 2024 г. 40,6

...
Индонезия ще отпусне от бюджета си за 2024 г. 40,6
Коментари Харесай

Индонезия с нова столица. Кога да очакваме?

Индонезия ще отпусне от бюджета си за 2024 година 40,6 трилиона рупии (2,7 милиарда долара) за строителството на новата си столица, като офисите на президентската администрация и доста жилища за чиновници би трябвало да бъдат приключени следващата година. Това оповестиха през днешния ден министри, представени от Ройтерс, написа Българска телеграфна агенция.Югоизточната азиатска страна разгласи през 2019 година, че ще построи новата си столица Нусантара на остров Борнео, която ще размени пренаселената и потъваща Джакарта. Очаква се новият град да коства общо 32 милиарда $, когато бъде приключен през 2045 година

Правителството към този момент е вложило 32 трилиона рупии за строителството на съществена инфраструктура, в това число дига и заплатен път.
-->
Правителството ще стартира през септември строителството на жилищни здания за към 16 000 държавни чиновници, военни и служители на реда, които би трябвало да се реалокират там идната година, сподели министърът на благоустройството и жилищното строителство Басуки Хадимулджоно.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР