Индийският премиер Нарендра Моди отне автономията на Кашмир. © Adnan

...
Индийският премиер Нарендра Моди отне автономията на Кашмир. © Adnan
Коментари Харесай

4+1 | За опасния завой на индийската демокрация, колко струва да развиеш истински AI и още

Индийският министър председател Нарендра Моди лиши автономията на Кашмир.

© Adnan Abidi ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

За Кашмир и индийската народна власт

От десетилетия територията на Кашмир е оспорвана от Индия и Пакистан. Доскоро конституцията на Индия даваше на Кашмир високо равнище на конституционна автономност, само че по-рано този месец министър председателят на Индия Нарендра Моди я лиши, изключи всички информационни канали на Кашмир към останалата част от света и вкара военно ръководство със непоколебим вечерен час и насилствени потушения на митингите на локалните. Този ход ще ядоса Пакистан и може да усложни сметките в района за Съединени американски щати и Китай, само че също е и явен индикатор за отношението на Моди към правилата на индийската народна власт. Прочетете повече тук.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики " Загубите " от изкуствения разсъдък
DeepMind, може би най-голямата компания за разработка на изкуствен интелект в света, непрестанно записва великански загуби - към 572 млн. $ предходната година и над милиард $ през последните три години. Значи ли това, че AI пропада? Съвсем не, просто научната разработка е извънредно безценен развой, който лишава време и вложения - въпросът е самите вложители в AI да схванат, че не могат да чакат облага и възвръщаемост в годината на инвестицията. Или даже в десетилетието на инвестицията от време на време... Прочетете повече тук.

Струва ли си да премахнем броя лайкове?
Няколко компании и приложения, измежду които и Instagram, в последно време тестват концепцията да отстранен забележимите броячи с лайкове под постовете. Целта постоянно е да се понижи токсичността и да се усили желанието на хората да излязат от личния си балон, когато гратификацията от непрестанно покачващата се цифра е отстранена. Въпросът е дали сходни тактики в действителност ще понижат и политическата поляризация в мрежата, както някои деятели и компании оферират. Без лайкове против различното дясно? Прочетете повече тук.

Amazon може да надуши страха ви
Тази седмица Amazon оповестиха, че основаният им на машинно учене логаритъм за различаване на страсти Rekognition към този момент има разширени функционалности. Технологията е напълно пробна, само че към този момент може да разпознава боязън. Amazon продава Rekognition на маркетинг компании, които желаят да дадат на продуктите си идващото равнище персонализация. Само не е ясно къде тъкмо идва страхът в цялата работа. Прочетете повече тук.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

Как слънчевите панели станаха евтини

В началото слънчевите панели бяха за богатите, ексцентричните и най-вманиачените на тематика екология. С поевтиняването им през последното десетилетие обаче се смени и демографията на потребителите им - към този момент не са толкоз знак за авторитет или активизъм, а знак за предпочитание за икономисване на пари. Слушайте повече тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР