Индийският авиопревозвач Akasa Air е готов да приключи поръчката за

...
Индийският авиопревозвач Akasa Air е готов да приключи поръчката за
Коментари Харесай

Най-младата индийска авиокомпания поръчва още 150 самолета Boeing

Индийският авиопревозвач Akasa Air е подготвен да завърши поръчката за към 150 теснофюзелажни самолета Boeing 737 MAX, като следващо изпитание да се възползва от взрива на пътуванията в най-бързо разрастващия се авиационен пазар в света. Това оповестява организация Reuters базирайки се на два свои източника.

Преговорите по контракта не престават и се чака договорката да бъде оповестена на Wings India, най-голямото събитие за гражданска авиация в страната, планувано за 18-21 януари. Това споделиха източниците на организацията, осведомени с настоящите договаряния, само че отхвърлиха да бъдат посочени, защото детайлностите за поръчката на самолета са поверителни.
 Нискотарифната Ryanair поръчва към 300 от самолета Boeing 737 Max 10 Обновена
Най-голямата нискотарифна самолетна компания в Европа поръчва 300 самолета Boeing 737 Max 10

Ryanair непрестанно купува по-големи самолети, с цел да усили потенциала за транспорт на пасажери

Тази договорка е в допълнение към съществуващата поръчка на Akasa за 76 самолета Boeing 737 MAX. Новата поръчка за към 150 самолета евентуално ще включва някои бъдещи варианти за закупуване.

Akasa е най-новата самолетна компания в Индия и има пазарен дял от 4%, откогато стартира да лети през 2022 година, против 60% на IndiGo и 26% на самолетните компании Tata Group.

Главният търговски шеф на компанията - Правийн Айер, сподели пред индийския вестник Business Line през декември, че Akasa възнамерява да разгласи трицифрена поръчка на самолети при започване на 2024 година, без да споделя детайлности.

В момента самолетната компания лети единствено в страната, с флот от към две дузини самолета. Миналата година компанията беше наранена от неочакваното овакантяване на към една десета от нейните водачи и предизвести, че вследствие на това лети по-малко, което й коства загуба на пазарен дял.

И двата източника на Ройтерс споделиха, че новата поръчка на самолети на Akasa е ориентирана към поддържане на нейната вътрешна и интернационална агресия, като теснофюзелажните самолети Boeing са поръчани с съоръжение да летят до близки непознати дестинации като Югоизточна Азия и Близкия изток от Индия.

Индийските превозвачи се пробват да бъдат в крайник с възходящото търсене на въздушни пътувания, което набъбна след Коронавирус, карайки върховете в промишлеността да се срутват на фона на намаляващите индустриални слотове, макар че производителите на самолети се борят да реализират задачите за произвеждане.
 Airbus или Boeing: Кой е по-успешен в средата на годината
Airbus или Boeing: Кой е по-успешен в средата на годината

Airbus е доставил на клиенти 381 самолета до края на юли, а Boeing - 309

IndiGo направи рекордна поръчка през юни за 500 теснофюзелажни самолета Airbus, засенчвайки покупката на Air India на 470 комбинирани самолета от Airbus и Boeing по-рано през годината.

Поръчката на Akasa ще бъде още една победа за Boeing, която изостава от Airbus на бързо развиващия се индийски пазар.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР