Индийския конгломерат MahindraMahindra, който е собственост на марката SsangYong, беше

...
Индийския конгломерат MahindraMahindra, който е собственост на марката SsangYong, беше
Коментари Харесай

Автомобилни марки започнаха за фалират заради кризата

Индийския конгломерат MahindraMahindra, който е благосъстоятелност на марката SsangYong, беше заречен да вложи 432 млн. $ в нейното излекуване, само че се отхвърли от този проект поради рецесията, провокирана от пандемията от ковид. Сега корейският прозиводител, който е на сериозна загуба през последните години, ще би трябвало да търси нови способи за финансиране, оповестява Automotive News.
От 2011 година MahindraMahindra има 74,65% от SsangYong. Няколко месеца преди експлоадирането на пандемията индийците оповестиха, че ще влагат милиони долари в компанията, с цел да може тя да излезе на облага през 2022 година При новата обстановка обаче от Mahindra обявиха, че не могат да внесат нов капитал, само че са подготвени да дадат заем от 32,3 млн. $ на SsangYong, до момента в който корейската компания си откри нови способи за финансиране.
Отказът на индийците слага под въпрос бъдещето на корейската марка, тъй като надали някой би вложил милиони в нея сега. Подобно нещо се случва и в Nissan, откъдето оповестиха, че до края на 2020 година ще спре производството на дъщерния бранд Datsun в Индонезия и Русия. Причините са както рецесията, в която изпадна автомобилната промишленост поради китайския вирус, по този начин и слабите продажби на марката.
Като цяло, концепцията за възобновление на Datsun, която беше на някогашния общоприет шеф на Renault-Nissan – Карлос Гон, е избрана като „ незадоволителна “ и „ неефективна “, защото на Datsun се пада едвам 1% от световните продажби на Nissan.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР