Индийските доставчици на аерокосмически продукти смятат, че рекордните поръчки на

...
Индийските доставчици на аерокосмически продукти смятат, че рекордните поръчки на
Коментари Харесай

Може ли Индия да се превърне във фактор за аерокосмическата индустрия?

Индийските снабдители на аерокосмически артикули считат, че рекордните поръчки на самолети от двата най-големи превозвача в страната ще подтикват локалното произвеждане на части и ремонта на самолети, само че настояват, че държавното управление би трябвало да направи повече за подкрепяне на бранша, оповестява Reuters и дава подтекст:

„ Нарастващият трафик, търсенето на различни източници на Китай и поръчките за близо 1000 самолета общо, направени този месец от Air India и IndiGo, трансфораха Индия в основен пазар за аерокосмическата промишленост. Сега дребните и междинните снабдители желаят да се възползват от това, с цел да усилят продажбите на части с локален генезис “.

" Днес ние сме най-големият покупател на самолети в света ", споделя Шекхар Сардесаи, ръководещ шеф на Kineco Group, снабдител на части за мотори и интериор на самолети, основан в западния щат Гоа, визирайки Индия. " Заслужаваме по-голямо парче от този къс “.

И за това изявление има причина. Макар че френският производител на мотори Safran да вземем за пример възнамерява да построи цех за ремонт и възобновяване на мотори в Индия, съгласно консултантската компания Deloitte към 90% от дейностите по поддръжка и ремонт на самолети в страната към днешна дата се правят отвън нейните граници. Но упованията са до 2031 година индийската промишленост за ремонт и главно възобновяване на въздухоплавателни средства да нарасне до 4 милиарда $, спрямо 1,7 милиарда през 2021 година

Индийското министерство на гражданската авиация чака последните огромни поръчки да подтикват авиокосмическото произвеждане в страната, само че прибавя, че то няма по какъв начин да задължи фирмите категорично да употребяват услугите на локални снабдители, защото това не е законово открито, както е да вземем за пример при покупко-продажбите в региона на защитата.

Партньорът на Deloitte India Аларик Диниз чака елементи от веригата за доставки в комерсиалната авиация въпреки всичко да се ситуират в Индия, защото производителите на самолети и мотори целят да се застраховат против вероятни разстройства като тези, следени през последните години. Въпреки че не може да реши до каква степен ще се възползват дребните снабдители от тази наклонност, той е безапелационен, че всяка дотация или тласък може да бъде от изгода.

Стимули за аерокосмическата промишленост

Някои снабдители като Сардесаи и Аравинд Мелигери, основен изпълнителен шеф на производителя на части за аерокосмическата промишленост Aequs, разясняват пред Reuters, че Индия би трябвало да сътвори скица за стимулиране на производството в аерокосмическата промишленост, както е направила в други браншове.

През 2020 година държавното управление на индийския министър-председател Нарендра Моди започва стратегия за поощряване на фирмите в 14 бранша, в това число автомобилния, да създават на място. За задачата са заделени 1,97 трилиона рупии (24 милиарда долара) под формата на тласъци.

Този метод притегля вложения от компании като Foxconn, главен снабдител на производителя на iPhone – Apple. Много автомобилни производители, в това число японската Suzuki Motor и южнокорейската Hyundai Motor, също незабавно се ангажират да вложат средства.

Но даже и без тласъци, възходящият самолетен флот в Индия ще изисква повече услуги по поддръжка.

" Ако имате толкоз доста самолети в Индия, кой ще ги ремонтира? ", пита Сачин Агарвал, ръководител на PTC Industries, основана в щата Утар Прадеш. " Всеки снабдител желае да бъде по-близо до клиента си. "

PTC към този момент се възползва от световното търсене на различни доставки на титана, създаван в Русия, и на китайското произвеждане. Тя чака да усили производството си от 1 500 метрични тона титанова сплав в края на 2023 година до 6 500 метрични тона през 2025 година Отделно от това PTC уголемява десетократно потенциала си за произвеждане на отливки от исполин и суперсплави до 2025 година

" Целта е да се сътвори потенциал в Индия, който липсваше ", споделя Агарвал, а Анкит Пател, шеф на Ankit Fasteners, която доставя винтове и болтове на General Electric, Airbus и Boeing от Бенгалуру в Южна Индия, прибавя: „ Фактът, че в Индия ще се продават повече мотори, усилва размера на нужните ремонт и поддръжка, което може да бъде от изгода за локалната верига за доставки “.

Пател прибавя, че френските снабдители в този момент желаят да си партнират с него, с цел да получат достъп до Индия, което е поврат спрямо годините, в които той се е опитвал да пробие в Европа.

Мелигери от Aequs пък желае да е сигурен, че търсенето на създадени в Индия елементи и съставни елементи ще се резервира, откакто шумът от големите поръчки на Air India и IndiGo отмине, защото компании като неговата влагат в нови мощности.

" Не желая те да идват и да си отиват, а да остават тук ", споделя той, говорейки за интереса към Индия.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР