Индийската рупия се превърна от най-добре в най-зле представящата се

...
Индийската рупия се превърна от най-добре в най-зле представящата се
Коментари Харесай

Доскорошната най-добра валута в Азия вече е най-зле представящата се

Индийската рупия се трансформира от най-добре в най-зле представящата се валута в Азия през последното тримесечие. Осезаемото й поевтиняване при започване на 2019 година пристигна на фона на по-високите цени на петрола и на атентата в Кашмир.

От края на декември рупията е изгубила 2,4% от цената си. В понеделник валутата поевтиня до до 71,515 за $ от равнище от 69,23 $ при започване на януари, написа Bloomberg.

Акциите на фондовия пазар в Мумбай от своя страна записаха най-големия си спад от четири месеца насам.

Ашиш Ваядя, който е началник на DBS Bank в Мумбай, разяснява, че главните опасности за Индия идват от по-скъпия нефт, напрежението в Кашмир и политическата неустановеност.

" Ако отрицателните фактори, да вземем за пример обстановката в Кашмир, се утежни, рупията скоро ще доближи 73,000 за $ ", показва той.

Що се отнася до петрола, през последната година неговата цена се повиши с повече от 20% откакто Саудитска Арабия и Русия се съгласиха да продължат политиката си на понижаване на добива. В същото време глобите на Съединени американски щати против Венецуела слагат под напън доставките на суровината.
 Снимка 407246
Източник:
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР